Konu Başlığı: Mouse over + bookmark
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.01.2004   #6 (permalink)
Gri

Gri's Avatar

Yer: İstanbul
Re: katııyorum

Forumda pek çok değişik konuda gördüğüm bir durum hakkında hangi konuya yazacağımı bilemedim, mazur görün, o yüzden rastladığım en son konuya yazıyorum. Sürekli olarak sitede herhangi bir buton kullanılarak anasayfa yapılmasına ya da sık kullanılanlara eklenmesine karşı çıkılmış. Çoğu zaman bana da antipatik gelen bu durum aslında acemi diyebileceğimiz kullanıcılar için bir avantaj sayılabilir. Şöyle bir durum oluşturalım kafamızda, örneğin fotoğrafçılıkla ilgilenen bir kullanıcımız var ve internetle pek haşır neşir olmadığı için biraz bilgisiz sık kullanılanlara ekleme ya da açılış sayfası yapma konusunda. Sitede gerçekten işine yarayacak bilgiler var ve belirli bir sıklıkla girmesi gerekiyor ya da girmak istiyor, böyle bir durumda (sitenin adresini unutma ihtimali olduğunu da göz önüne alabiliriz.) sayfaya yerleştirilecek bu tür butonların, otomatik olarak değil de isteğe bağlı olarak kullanıcıya bu şansı vermesi, daha doğrusu olanağı sunması fena olmaz diye düşünmekteyim.

Kaldı ki, bir siteye girdiğimiz anda tek dikkat edeceğimiz unsur bu butonların olması olmamalı, sitenin dizaynı, konsepti, ne kadar sürede açılabildiği gibi konulara da dikkat etmeliyiz, ki sanıyorum ediyorsunuzdur da.

Neyse, biraz uzun oldu, umarım anlatmak istediklerimi fazla dağıtmamışımdır.