eğlenceli bir başlıkla beraber bu konuyu tartışmaya açıyorum...
uzun bir süredir çeşitli yapılar ve iletişim kanalları içerisinde bir tartışma süre gelmekte. bu da multimedya alanında çalışanları bir araya getirecek bir platform sayesinde ortak ölçütler belirleyip bunları uygulamak. bu gereksinim, piyasanın giderek kalitesinin düşmesiyle ucuzcu pazarına dönüşmesinden dolayı oluşmaya başladı. ekonominin senelerdir kötüye gitmesini fırsat bilen işveren, çalışma fiyatlarına dilediğince aşağıya çekti ve bizi mesleğimizden zevk almayan kişiler haline getirdi. yer yer yapılan muamele, herhangi bir vasıfsız insana yapılan muameleden daha aşağılayıcı oldu. bunca senelik eğitimlerimiz, konu hakkındaki fikirlerimiz ve vizyonumuz hiçe sayılarak tatsız diyaloglara hedef seçildik. işverenin 'ukalalığı' işimizi hakkıyla değil, müşterinin kaliteden yoksun beğenisi ve bu alanda kültürsüzlüğü ile yapmamıza, bize görsel dayatmalar zorunluluğuyla çalışmak durumunda kalmamıza kadar vardı.
bu gibi konular uzunca bir süredir ileri-geri tartışılmakta; lakin sonuç alınamamakta. bunun için illa bir dernek, kurum olsun demiyorum şu anda. ama en azından işin düşünsel kısmını gerçekleştirip böyle bir ortamda birtakım çizgiler belirleyebilirsek zamanla daha kaliteli bir noktaya gidebileceğimize inanıyorum.
düşündüğüm temel akış, gereken kıstasları, ölçütleri ve ihtiyaçları ortak bir tartışma sürecinde belirleyip bunları bu işe ayıracağımız bir
web sitesinde derlemek ve bu manifestoya imzalarıyla katılanların bireyler olarak varlığıyla güçlendirmek. zamanla oluşacak bir beraberlik sayesinde bu mesleki isteklerimizi daha rahat duyurabiliriz. ama çalışıp düşünmeden, armudun ağaçtan düşmesini bekleyerek bunu asla gerçekleştiremeeceğimizi de bilmemiz gerekiyor.
tartışmayı burada açıyorum, yarış
Macı arkadaşlara başarılar dilerim...
not: kısa bir yönlendirme yaparak sorunlara fazla takılmadan herkes böyle bir iş 'guideline'ından isteklerini dile getirsin. bunun üzerine adım adım tartışarak netlemeyi yapalım derim. ince detaylar en sona kalmalı.