.zip .rar vs. elbetteki açılabilir ancak bu tip ticaretlerde dhaa güzel olarak şunu öneririm;
İşin başında mevuzunun konuşulması. Yani bana şu kadar verirsin budur vs. şeklinde, benim şahsen henüz paramı alamadığım bir kişi oldu o da ilginç bir olaydı parada düşük bir miktardı o yüzden üşenip kovalamadım bile.
Genelde şu var ki kişiden bu anlaşılıyor mesela italya zamanında 600$ iş yaptım ve hiç hepsinde ben önden işi gönderdim aynı şekilde onlarda önden para gönderdi neredeyse

Yani iki tarafta tam türk ticareti gerçekleştirdi, sadece güvenen dayalı.
Ek olarak işi bulduğun yerlere göre kişi hakkında bilgi alabiliyorsan almak mantıklı. Genelde de güvenmiyorsan parayı gönder işi yapayım dersin. Sonuçta zaten sen işi yaptıktan sonra o iş senin için bir anlam ifade etmez (yani işi adamlara teslim etmemek için en ufak bir nedenin bile yok) ama adamın sana parayı vermemesi için bir çok sebebi var.
Kısaca kaynak kodlarını göndermeyi kabul etme, ben bu işim yaptım beğenirseniz diye işin içinden çık. Eğer ticaret yeni başlıyorsa da en başında ticaretin kurallarını koy derim. Şahsen ben bu şekilde yapmaya çalışıyorum genelde de başarılı oluyor. Tabii ki istisnalar heryerde var.