View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.03.2004   #4 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Re: multimedya emekçileri bildirgesi

Yaklaşık 2-2,5 sene "designersatwork" veya benzeri bir isimle tasarımcıların i dünyası üzerine bir site yapmayı planlıyordum, komiktir aradan 2,5 sene geçti ve hala bu tip bir site yok. Hatta @zoque kısa bir konuşması geçmişti de hemen yap birileri yapar demişti... Neyse ben gerek kendi iş tanımımı değiştirmemden dolayı, farklı alanlara kaymamdan dolayı bu işi es geçtim, unuttum. Bir diğer noktada tasarımdan soğumamın birinci nedeni bu tip ticari tasarım olayları vs. dir. Yani burada tartıştığımız konular.

Diyeceğim şu ki bu akımlar zaten çok geç kalmış ama ben bu konuda daha gerilla düşünen bir adamım yani patronu eğitmek zor iş, onlar geçmiş adamlar bizim gerilla yetiştirmemiz lazım ve gerilla taktikleri üretmemiz lazım. Tabii ki normal patrona bir bildiri verdiğin şekilde alttanda bak bu firma milyarı kaldırıyor ama şu tasarımcılara bu kadar veriyor diye de gazlamak gereki belki de.

Aynı şekilde tasarımcıların patronlarına bazı şeyleri anlatmaya başlaması gerektiği tabi bir yandan da mantıksal yaklaşımlarla bunların dikte edilmesi, yazıların yayınlanaıp bu kişilere bir şekilde bildirilmesi falan da güzel konular.

Bir de maalesef şu çok doğru;
Alıntı:
orada çalışanlar'da halinden zaten oldukça memnun, hoşnut.. onun içindir ki, bu organizasyon "orta direk" tasarımcıların/designer etki alanı zayıf bir "çıkışı" olarak kalacaktır..
ASlında tam olarak doğru değil çünkü size 3.000$ da maaş alıyor olsanız bile eğer patronunuz kardeş şuraya bir kırmıza at bakalım nasıl oluyor diyorsa, bu olayın daha geniş bir perspektifi var demektir.

Tabii burda benim gibi bencil insanlar çok önemli Yukarıdaki örnekjte belirttiğim gibi artık ticari anlamda tasarım sektöründe olmadığımdan dolayı basitçe "banane" deyip bu projeyi unutmuştum bile. Dolayısıyla tuzu kuru kişilerin buna yanaşması için gerçek idealistler olması gerekir bu adımda da gene kısıtlı bir kitle ortada kalacaktır sanırım. Ama hatırı sayılır bir orta direk tasarımcı kitlemiz olduğu da kesin.