View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.03.2004   #4 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Yurt dışna iş yaparken karşılıklı güven ve güvenlik

16 karakter veya daha fazlası bir şifre hiç de koaly kırılmayacaktır. rar'da zip'de bu konuda güvenilir.

ben de yurtdışı ile çalıştım birkaç sene önce; amerikadaki müşteriye peşinatı yatırmanız lazım dediğimde 3 gün sonra bunu iş bankasından çektim, proje devamında da bu şekilde sıcak para ile çalışmış oldum. tabii projedeki katılımcı arkadaşlar bundan çok da mutlu oldular. ama her yerde bu geçrli olmayabiliyor. yine de amerika, kanada, almanya gibi ülkelerde çalışmayı belgeli (sözleşmeli) yaptığınızda size destek olacak bir sistem var; amerika'da bu social security number sistemiyle işliyormuş ve problem olduğunda gerekli mercilere başvurunca ilgileiyorlarmış. amerika'da yaşayan ve çalışan arkadaşlarımdan öürendiklerim bu. ama sözleşme vs olmazsa tabii hiçbir bağlayıcılığı olmaz.

ayrıca source vermeme gibi bir durum söz konusu olamaz. yabancılar bu işi iyi biliyor ve çalışmanın sonucunda doğal olarak hemen hemen her işte source'lar isteniyor. amerika'da da source'ların dahil olduğunda farklı bir fiyat, hariç olduğunda daha düşük başka bir fiyat uygulaması var yer yer. ama template gibi çalışmalarda bunun gerekliliği çok daha belirgin. template'i alacak/uygulayacak kişiyi düşünün; eğer para verip aldıysa bunu, tabii ki içinde bazı şeyleri kolaylıkla edit edebilmeyi ister. bu bir nevi hakkıdır onun template sisteminde...