Konu Başlığı: Uzaktan Erisim (Remote Access)
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 05.03.2004   #7 (permalink)
gixmo

Yer: İstanbul
Re: Uzaktan Erisim (Remote Access)

Alıntı:
blurise tarafından gönderilen mesaj:
Sanırım sistemde bahsettiğin serverın sadece iç IPsi var ve sen buna firewallun olduğu bağlantıdan erişmek istiyorsun.

1. VPN doğru bir çözüm olabilir. VPN ile senin bulunduğun mekandaki PC yi ağa dahil edebilir ve Servera erişebilirsin.

2. Firewall üzerinden bir portu içerideki makineye yönlendirebilirsin. Eğer firewall olarak bir router kullanıyorsan bu destekleniyor olması lazım, Virtual Switch vs gibi bir adı olan bir özellik. Eğer ki Firewallun bir PC ise bu defa PortMapper tarzı bir program kullanmalısın. Bu şekilde Remote Desktop olarak makineye bağlanabilirsin.

3. Eğer sorunun sadece makinenin kendini kapatması ise ağdaki bir başka makineden wake on lan özelliği olan makineyi sürekli açık tutacak paketleri yollayabilirsin. Bunu ben denemedim fakat ServerDiagnostcs tarzı yazılımlarda böyle özellikler vardır.
dikkate aldiginiz icin tesekkurler..

network yapisi konusunda cok da ayrintili bilgiye sahip degilim ama kapaca sole anlatayim. makinenin sabit bi ip'si var. ic ip'si yok makine firewall'a varana kadar sanirim 2 node'dan geciyor. bunlar onemli degil ama firewall'dan sonra takinti basliyo. firewall benim inisiyatifimde olmadigi icin mudahale etme sansim yok. suana kadar istedigimiz portlari actirdim. port actirma problemi olmaz ama daha oncesinde okulun icinde yasanan cernobil faciasinin girisine sebebiyet vermekten sabika yenmis o yuzden benim de portlari actirirken dikkatli olmam lazim. bu dikkat yuzunden ise nereden baslayacagima karar vermem zor oluyo.

GoverLAN (Remote Desktop imkani sagliyo) 2 port kullaniyor ve kullanim disinda bu portlara makina yanit vermedigi icin guvenlik konusunda endiseliyim, nitekim acik port demek risk demek. burada konuyla ilgili biraz daha ayrinti var. program ag icinden canavar gibi isliyo ama ag disindan test etmedigim ve her canimin istedigi makineye bunu kuramayacagim icin programli bi cozum arayisi sansini biraz kaybediyo.

Terminal Services benim icin en avantajlisi. suan makinede kurulu ve yine ag icinden sorunsuz calisiyo. ama ag disindan... tahmin edersiniz ki beni disari itiyo

sorun konusunda wake on lan'i yapacak diger makine konusunda bilgi islemden destek istiycem ama bios ayarlarindan makinenin otomatik acilabilmesi konusunda ayarlarin mevcut oldugu bilgisine ulastim. oncelik bunda. ardindan da tabi bi programin kendiliginden acilip baslatilmasi gerekli ama o konulara da ziplamayalim

yani sonuc olarak Terminal Services uzerinde yogunlasabiliriz.
gixmo şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin