Alıntı:
|
aptal tarafından gönderilen mesaj:
Title:losers clup
|
"losers clup" benzetmesi'ni, bu anlamda {cgencer'i "yemek" için} kullanmamıştım.. içi boşaltılmasın dilerim..
ayrıca,
bu "organize olma dinamiği" olarak dile getirdiğim çıkış noktasını değerli bulduğumu belirtmiştim..
elbette, 'akıl yürütmeliyiz'.. pasivize olmayı tercih edecek/önerecek değilim..
sadece,
bu tür bir yapılanmanın, {dikkat ederseniz tırnak içinde} 'orta direkt' ve oldukça kalabalık bir çalışan topluluğunun çalışma ve iş yapma koşullarının iyileştirilmesine yönelik, "DİLEK VE TEMENNİLER" olarak kalacağını düşünüyorum.. yoksa, türkiye'de 'orta-direkt sınıf' diye bir şey var mı yok mu tartışmasına girmek değil niyetim..
bu organizasyonun; çok net bir şekilde neyi ve neleri belirleyeceğini / belirleye
bileceğini sanıyoruz?!
birakalım "multimedia emekçileri"ni, onlarca işçi sendikası bir şey yapamıyorken {ya da 30 milyon liralık maaş artışlarına, "ok. çekerken"..} sözünü ettiğin yapı/lanma neyi belirleyecek/tir?! anlaşılacağı üzere, bir şeyi belirleyemeyeceğini düşündüğümden, sözünü ettiğin manifeto'ya ya da maddeler'e imza atılsa ne olur, atılmasa ne olur diyorum..
'mecidiyeköy' piyasası ve 'iki, bilemedin üç ajans'la tarif etmeye çalıştığım bir grubu da bir kenara bırakınca; geriye kocaman bir {bu sefer} 'orta ölçekli' {diyeyim} şirket ve çalışanları kalıyor.. buradaki 'çalışan dolaşımı' da, sözkonusu yapılanmadan ne umabilir, ne bekliyebilir. /tersi; bu yapılanma sözkoknusu kalabalığa ne verebilir, ne vaad edebilir..
somut'tan yola çıkarsak, olumlamak ya da değillemek daha nesnel kriterlere dayanır diye düşünüyorum..
edit/her zamanki gibi, yazım hatası..