Merhaba,
İstenilen sistem
web tabanlı ve kapsamlı bişiy, böyle bişiy istemekle şirketin vizyonunun geniş olduğu apaçık ortada. Yani kullanıcı sayısı 10-15 le sınırlı kalacağını sanmıyorum. En iyi para kazanma yöntemi olan ve sanırım
Microsoft bunu keşfetti, kullanıcı sayısına göre ücretlendirme.
Projeyi fiyatlandırmam gerekirse ana
program ve yönetim paneli 6000 $, her kullanıcı için 300 $. Tabi kontrol panele kullanıcı açma ve yetkilendirme bölümü koymaman gerekiyor

.
Veritabanı bakımı ve yeni kodlar içinde yıllık 800 - 1000 $ arası bi parayla bu iş rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum. Ayrıca firma sınırsız kullanıcı olayına da girebilir, çünkü ben firma olsaydım adam başı para ödemek bana saçma gelirdi.
Tabiiki başka bi konuda bunu bir yazılım firmasının nasıl ücretlendireceği, yani işi kaçırmamak ve maaş ödemelerini düzenli yapabilmek için bir yazılım firması bu işi seninle aynı rakamlara yapabilir, üstelik vergisini de ödeyerek. Firma aynı fiyatı veren bi
freelancer yerine yazılım firmasını tercih edecektir. Sonuçta
freelance ucuzcu anlamında kullanılıyor. Firmaların nasıl yaptığını bilemiyorum ama biyerle görüşmeye gittiğimde adamlar benle aynı veya düşük fiyat veriyorlar, vergi ve maaş ödüyorlar ve ben pahalı ayrıca ukela damgası yiyorum.
Yılbaşından önce başıma geldi bu olay, 15.000 ürünleri var ve fotoğrafları yok, foto çekimiyle beraber muhasebe programlarıyla bağlantılı stok tutan, online satış yapabilen bi sistem, ürün kataloğu ve cd'si için 30.000 $ istedim ve bana adamlar güldüler, aynı işi bizim
bilgisayar şirketi 6.000 $'a yapacağını söyledi dediler. 15.000 ürünün dekupesini, temizlenmesini, 3 ayrı çözünürlükte kayıt edilmesini ve saklanmasını bi düşünsenize

, bu işten 4
freelancer daha ekmek yiyecekti ama herifler toplantıda bana güldü, şimdi bekliyorum bakalım bilgisayarcıların yapacağı işleri
İşi isteyen bir devlet kurumu olsaydı vereceğim rakamsa 50.000 $ olurdu

, çünkü çok basit uygulamalar bile devlete inanılmaz maliyetlerle yapılıyo ve IT sektöründe yetişmiş elemanı olmayan devlet bu paraları ödemek zorunda bırakılıyo.