Konu Başlığı: Fiyat araştırması
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 28.03.2004   #15 (permalink)
gravity

gravity's Avatar

Yer: izmir
Görsel: 1
Re: Fiyat araştırması

Programlama işlerinden ve bunların raiçlerinden pek anlamıyorum fakat şöyle bir mantık fikir vermek isterim; yaptığın işten alacağın ana paranın yanında daha sonraki güncelleme ve bakım işlerinin de yoğunluğunu göz önüne alabilirsin. Yani tek bir paket programı alıp bir daha seni aramayacaklarsa fiyat yükseltilir ama bunun eğitimi var 2-3 ayda bir sorun gidermesi güncellemesi yılda bir genel update veya yeni versiyonları olacak dersen fiyatı çok yükseltmene gerek olmaz çünkü sürekli bir gelir gelecektir bu yolla.

Üstelik (teorik konuşmuyorum, benim de yaptığım işlerden çıkardığım sonuç bu) bu yan hizmetler uzun vadede projenin kendi bedelini geçiyor ve çok daha az iş yaparken daha fazla kazanılıyor. Örneğin veritabanı ile işleyen büyükçe bir siteyi 550$ gibi ufak bir rakama yapmıştım ama sonra veritabanına 2 fotoğraf eklemek için 85$ standart aylık ücret alıyorum. Çünkü karşı taraf yapılan işi tek bilen ve anlayan olarak seni görmeye başlıyor ve bir nevi adamları "bağlıyorsun"...

Yani böyle büyük projeler için uzun vadeli düşünmek faydalı olabilir diyorum ve bol şans diliyorum. Başarılar.