Başlık çok önemli firmalar genelde referans belirtirler
mesela
web Developer "WD01" gibi; Dolayısıyla başlığı bununla göndermeilisiniz ki o kişiler başvuruları ayırabilsin, forumlardan vs. gibi yerlerden referans harici gidiliyorsa başlık "
web Developer is basvurusu" seklinde olabilir.
Text metnin icerisinde Türkce karakter kullanmam,
HTML mail atmam, Ekte CVmi DOC veya PDF formatinda gönderdikten okuyamayacaklarina ihtimal vererek, download
web adreslerini e
HTML adreslerini bazen de ek olarak plain text formatlarini gönderirim.
Herkesin bir office 2003 olmak zorunda degil bu anlamda ek bir adreste
HTML CV adresinizi vermek iyidir.
Yazım hataları hayatınızı kaydırabilir

Mesaja dediğim gibi eğer bir forumdan vs geliyorsanız şunu da eklemek iyidir;
"http://www.zoque.com/xxx/yyy adresindeki iş ilanı için gönderilmiştir,
Bu pozisyona kendimiz zart zurt sebeplerinden uygun görüyorum, bu konu üzerine önceki çalışmalarımı CV m de detaylı şekilde görebilirsiniz vs. "
gibi o işe özel bir giriş yazmakta çok önemlidir. Kişiye neden o işe girmeniz gerektiğini vs CV nizde belirtilmeyen veya belirtilmesi uygun olmayan sadece bu firmaya veya göreve uygun olan ek özelliklerinizi bilgilerinizi de vermek daha iyi olacaktır.
Bu konuda saygı duyduğum programcılardan biri -aynı zamanda ciddi bir programlama firması sahibi-
Getting your resume read;
http://www.joelonsoftware.com/articles/ResumeRead.html
makalesini de okuyabilirsiniz, orada da ek bilgiler bulacaksınız.
Birde ciddi olmayı sakın unutmayın derim, şahsen ben çalıştığım bir çok firmada teknik adamları işe alan kişiydim ve eleme yaparken adres vs. bilgileri olmayanları, e-mailları dandik olanları, CV de proje göndermeyenleri, türkçe karakter içeren attachmentlari olan e-maillari gözüm kapalı eliyordum, çünkü daha onlarca-yüzlerce başvuru var.
Dolayıyla küçük veya büyük her firma ilk adımda başvuruda ciddiyet arayacaktır.
Hatta "Ben bu işte çok iyiyim ilgilenirseniz bana dönün telefonum:xxx" gibi
mail gönderenler bile oluyordu.