almanya'da yaşayan birinin böyle bir iş ile ilgileneceğini hiç sanmıyorum; oradan istediğini söylemek rahat nasıl olsa. iletişimi düşünmeden önce türkçeni düzeltmeni öneririm, almanya'da kalmak yaramamış sanırım (ben de 8 sene kaldım, ama 3 dili de gayet temiz konuşabiliyorum, almanca -hochdeutsch wie es die deutschen so gerne sagen-, ingilizce ve türkçe.
işveren bir şirketin kimseye ne olup olmadığını tanıtmak gibi bir zorunluluğu yoktur. sen kendini kapı görevlisi hissediyorsan öyle oynamaya devam et, ama insanları da rahatsız etme.
forum bir communtiy ortamıdır ve saygı gerektirir; sende yoksa bu, yardımcı olamam. ayrıca bu tür tavırlarınla kimse seni iplemez bile, bırak kendilerine çeki düzen vermeyi.
tekrar söylüyorum, bir işverenin hiç de böyle bir tanıtım gereksinime ihtiyacı yok. amacı kendini tanıtmak, arkadaşlar edinmek değil, forumda işsiz olan arkadaşlara bir ortam sunmak. ve bu da bence yeterli. almanya'da işsizlik ne durumda bilemeyeceğim, ama burada bir iş ilanı bile bazıalrı için değer taşır. kimse de oturup bu adamlar nedir, necidir, ne hakla ilan verirler foruma gibisinden sorgulamaz. iş görüşmesine gider, işverenle tanıştıktan sonra uygun gelirse çalışmaya başlar. bu kadar basit.
meseleyi de "emotional intelligence" gibi kelimelerle süslemenin de sadece gereksiz laf kalabalığı yarattığını bilmeni isterim. zira bu forumda sosyoloji, psikoloji ve felsefe okumuş insanlar da bulunmakta ve onlara da bu dediklerin komik gelecektir.
sana bu anlayışınla başarılar dilerim; ihtiyacın olduğunu düşünmekteyim.