|
Re: kurtlar vadisi
Türkiye gerçeklerini yansıtması konusuna tam olarak katılmıyorum. Ya da şöyle diyelim insanların böyle bir gerçek varsa bile bunu hakikaten kıro dediğiniz filmlerden öğrenmesine gerek yoktu. Bundan yıllar önce hiç birşey okumayan duymayan biri sadece susurluk raporunun bir kaç sayfasını okusaydı o bile yeterdi.
Bence burdaki durum gerçekliğin ne üzerinden bulunduğu değil,herkesin içinde bulunduğu gerçeklik. Önemli bir kitle hayatı bu tür saçmalıklar üzerinden yorumluyorlarsa,onlara göre realite buysa biraz geç kalmış olmuyorlar mı? Hayatı Fenerbahçe tutmak,akşam kaveye çıkmak, çizikli pijamasını giyip televole seyretmek, bu tür dizileri seyretmekten ibaret sananlara ne denebilir ki!
Ben dediğiniz şeyi hiç seyretmedim ve evet ukalalık yapıyor olabilirim çünkü bu dizi çok sanatsaldır falan filan...
Bildiğim tek şey var; servetleşme yaşamamış,sendikalaşma,sanayileşme,elle tutulur hiçbir devrim yaşamamış olan toplumun sanatçı geçinen parçacıkları herşeyi yeniden uyarlıyor. Ünsal Oskay'ın deyimiyle birdenbire uydurulan bu kalıplarla kendi yanlış diyalektiğiniz içinde doğru gibi görünen birşeyler ortaya çıkıyor.
Dizilere bi göz atığımızda dağ başında başkanlık yapan kadın(oyarlar adamı),masada yemek yiyen bir ayağı avrupada modern ağa,etrafında berezilya dizilerindeki uşaklar hesabı bi dizi mixed maraba...,Amerikan filmlerindeki gibi memleketi kurtaran ve doru bildini yapan polisler. Yok böle bişi kardeşim bunları siz uyduruyosunuz. Herşeyi batıdan çaldığımız gibi bunlar da tepeden inme... Eminim bu dizide de bol bol aynı saçmalık devam ediyodur.
Allah izleyenlere ve izleyenleri dinleyenlere sabırlar versin.