View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 10.04.2004   #82 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
Re: Zoque ile nasıl tanıştınız ?

Alıntı:
maver tarafından gönderilen mesaj:
Merhabalar,

Bugün zirve'de aklımıza gelen bir konuyu buraya taşımak istedim..
Herkesin zoque ile bir tanışması vardır mutlaka, siz nasıl tanıştınız ?

Eylül 1999'da kaydedilen zoque.com ne zaman açıldı, forum ne zaman aktif hale geldi. Cihangir'in üyelik tarihine göre Ekim 2000 olarak gözüküyor forumun başlangıcı.

Bu tür bilgilerin yer aldığı bir sayfa veya konu var mı ?
Yaptığım aramalar sonuçsuz kaldı.
baslangic tarihi olarak 27.02.1999'u bir kenara not almisiz. domain alinana kadar bircok subdomain ve bedava web alani veren firmalar arasinda gidip geldik. 20 eylül 1999'da zoque.com'u almisiz. forumu ise universite hesabima kurup calistirdigimi hatirliyorum. o zamanlar zoque.com bulunduruldugu hostta bir sürü problemler yasadigimdan forum baska bir adreste calistirmak zorunda kalmistim.

ilk kullandigimiz skript versiyonu robboard'du. sunucudaki ilk mesajin olusturulma tarihi 24 ocak 2000 olarak görülüyor. (universite hesabim hala daha durmasina ragmen, sunucuda o zamandan bugüne bir takim degisiklikler yapildigindan hicbir script calisir durumda degil). luna.ch altinda baska bir forum (luna phostoshop formu) daha yer aliyordu. bir süre 2 forum birbirine paralel gitti. zaten iki alana katilim gösteren kisiler de ayniydi. o zamanlar herhangi bir üyelik sistemi olmadigindan yasanan bir takim problemler yüzünnden üyelik sistemi kullanan bir forum programina gecme ihtiyaci duyduk. 2 site altinda yürüyen forumlarin birlesmesiyle 6 mayis 2000'de ubb'ye gectik. 15 ekim 2000 tarihinde de forum versiyonunu PHP ve MySQL tabanli Vbulletin'e aktardik.

Alıntı:
scottjr tarafından gönderilen mesaj:
bazen sanki o 2000li yılları, toplam 150 kişilik grup içindeki daha samimi ve gayriresmi diyalogu özler gibi oluyorum, malum hiç bir şeyin eskisi kadar tadı yok
kim özlemiyor ki o zamanlari eglence kaynagimiz dotintro vardi, neredeyse herhafta calinti sitelerle foruma konu olan webamca vardi. galiba calinti siteler diye yeni bir forum bölümünün acilmasina da bizzat ön ayak olmuslardi. zaten calinti sitelerde her yeni konu forumun yerinden oynamasina sebeb oluyordu sanirim. neredeyse herkesle bir defa tastismis olan -unlucky-azil vardi hala daha var da kimseyle tartismiyor artik. tartisma deyince bizlerinde su anki kadar sessiz ve sakin insanlar olmadigimizi hatirliyorum güzel günlerdi iste.

arada ufak calkantilar yasadiysakta su an itibari ile cok güzel bir paylasim ortami olusturdugumuzu düsünüyorum. bu ortami degerli ve farklil kilan cok sayida katilimcimiz var.tabii en güzeli forum üzerinden kurulup gercek hayata da yansiyan arkadaslik ve dostluklarimiz var. umarim bu sekilde de devam ederiz. bu vesile ile bu ortamin olusturulmasina yardim eden, emek veren, katilim gösteren herkese cok tesekkürler

bu arada scottjr benim forumdan tanistigim ilk kisi olur. allahtan hepsi öyle degil

@powerkan: su an icin elimde ne yazik ki ss yok, fakat bir sekilde elimdeki back up cd'lerinden birseyler bulursam sana gönderecegim.