Bu alanda bir çok şey zaten zaman ile oluşmuş tecrübelerin bir sonucu. Aynı şeyler herkes tarafından söyleniyor,yazılıyor.
Bunlar önemli şeyler ama tecrübe gerekiyor. Eğer benim yapımda iseniz bazı şeyleri öğrenmek için kafanızı bir kaç kez duvara vurmanız gerek. Önceliklerim biraz farklı özellikle bu işi kendi kendime öğrendiğim için olsa gerek. tıpkı senin gibi

. Bu söylenen şeylere dikkat etmeliyiz eğer bir gün oturup "ben bu kodun burasında ne yapmışım yav" demek istemiyorsak. Fakat asıl amacım sürekli daha iyi,sağlam,kısa kod yazmak kodun okunabilir, yada performanslı olması değil, ki nasıl olsa yeni bir şey öğrendiğimde eski kodumu direk çöpe atacağım. Sırf bu yüzden yazdığım ve tekrar kullanmak zorunda olduğum bazı kodları baştan yazıyorum. Çünkü tecrübesiz iken yazdığım kod okunabilir olsada hatalar, yanlışlar içeriyor yada işi uzatmışım.
@Visual : Senin kodunda bir hata yok
Neyse, önemli olan zevk almak değil mi?
Bu arada bir örnek vermeden geçmeyelim madem bu kadar kafa şişirdik. Size basit gelecek olan küçük bir kod parçası ama yeni başlayanların bakmasında fayda var.
// bu kod listelerde satirlarin CSS sini degistirmek icin kullaniliyor
$count=0;
while ($row=mysql_fetch_array($res)) {
if(($count % 2)) {
$class ="class='dark'" ;
} else {
$class ="class='light'" ;
}
$count++;
// --------- ----------------
}
ayni isi yapan baska bir kod. while içinde sadece
$class = ($count++%2) ? "class='row_light'" : "class='row_dark'";
bu arada bu tip kısa kod parçalarını topluyorum. bir gün post açıp paylaşırız. tek satırlık kodlar diye.
herkese iyi günler. ustalarada saygılar