Alıntı:
|
Exploit tarafından gönderilen mesaj:
@enemy ben yazdığım zaman olayı kişiselleştirmek oluyor..Sen yazdığın zaman yada forumda tutulan üst kademe birisi yazdığı zaman kişiselleştirilmiş yazı olmuyor..
beni tanımadan bana bunları kesin yazamazsın...Bende 19 yaşındayım ve o siteye yazmadım çözüm ortaklıklarım var ve bunların isimleri dahi yazmıyorum..
Bu desing design yazılışından laf geçirmeye çalışmışmışsın ama olmamış..
Benim kaç para fiyat söyledim ne yaptığım hiç bir şahısı ilgilendirmez..Çözüm ortaklıklarımın kim olduğu hangi büyük ajanlar ile iş yaptığım hangi öğrenciler web eğitimi verdiğim gibi şeylerde kimiseyi ilgilendirmez..
Evet bugün Türkiyede bir çok büyük ve küçük şirket var..Biz yardımcı olmaya çalıştığımızda herkese adamına göre fiyat veriyoruz..Yaptığımız işler arasında da üniversitlerden holding sitelerine kadar geniş bir referans listesi var..Ödül bile almışlımız var..Tasarımcılar ben dahil hepsi okuyor ve çalışıyor..Kimi mühendis kimisi öğrenci kimisi çalışan..
yazım sırasına dikkat etmiyorsunuz..Elinde bilgi var ve benim bilmediğim şeylere yorum yazıyorsun..Tekrar ediyorum zamanlama çok önemli..
Ben yine ortaya konuşurum..Bilmeyen birisi varsa öğretin bu fiyat vermede olabilir,bu web sitesi yapmada olabilir..Bende buişi cocukkenden yapıyorum bende biliyorum gecenin bir yarısı yatak alınıp şirkete götürülmeyi..Sen biliyormusun..
Yaş ile alakası yok bu işlerin deneyim ile var..Kaç yıldan beri profosyonel tasarım ve web var Türkyede 1996 önce varmı..En büyük web tasarım firması türkiyede kaç yılında kurulmuş..
Ben daha yazı yazmıyacam..Bu forumda bazı kesin hem ukala,hem bilgisini saklıyorum..Bazı arkadaşlar hem bilgisini paylaşıyor hemde çatır çatır kod yazıyor..Her zaman söylerim tasarım değil yazılım önemlidir..
|
Hag(n)i ajanlarla calistiginiz, hag(n)i adama ne fiyat verdiginiz ile ilgili birseyler soyledigimi, hatirlamiyorum yukaridaki mesajda. Yada, "exploit bey, anlatirmisiniz bize kendinizi?" diyede sormadim. Suphesiz, herkesin bilgisi kendisinedir. Ne kazaniyorsaniz, ne yapiyorsaniz sizedir.
Ancak, yine onemli birsey var. Ortakliklikliklarinizin kimlerle oldugu, hangi holdig(n)e ne fiyat verdiginiz degil, zamaninizin ne degerde oldugu onemli olan. Oh ne guzel... Holding buldugunda tirmala, gariban buldugunda sirtini sivazla. Holding cok kazaniyor diye keriz, kobi "eh iste" oldugu icin oksanabilir, az gelirli bir esnaf ise, acinacak insan. Yok oyle birsey efendi!
Sen,
paran olmayinca yapiyorsan, desteklemeni dogal karsilarim. Turkiye'nin hali bu. Para yok diye, dustugumuz durumlara bak.
Daha dun, TRT'de izledim. IpekYOL isimli firmadan birisiydi. Hakan bilmemne. "Isci maaslarini dusunmek yerine, calisalim, uretelim kardesim" diyor adam acik acik. Marka olalim ey efendi diyor... Kisaca; "Isci ucuza calissin, bosverin isci maaslariyla" diyor. O zaman git sen fabrikada calis amca. 300-500'e calistirdigin iscilerin islerini sen yap fabrikanda. Bizim isimizde cok seker ha, zaten kabullenmisiz bunu. "Param olmayinca yapiyorum..." ama param varsa "yuzune bakmam", "hakkini alirim" hadisesi.
Bu sebeple diyorum ki; 100$ a is yapanlar degil, bu isleri destekleyenler "
tehlikeli"
Buyurun iste... Sen ki holdinglerle, ajanlarla, ortaklikliklarla is yapan insan, parasiz kaliyorsun, bu tamamen ve tamamen senin ticari ahlakinla ilgili problemdir. Ticari ahlak ile ilgili problemdir cunku, sen bu kadar genis cevre icinde parasizlik ile boyle seyleri fiyat kirarak yapiyorsan, baska bir izahati yoktur. Var ise bir izahati aciklayin bana. Neymis sebebi bu kadar buyuk bir cevre ile calisip, parasiz kalmanin? Parasiz kalinca yaparim, referans icin yaparim, holding oldugu icin yaparim, arkadas oldugu icin yaparim, komsu, amca, teyze, dayi, ilkokul ogretmeni, ilk askim oldugu icin yaparim.
Insanlara "fiyatlari belirli bir kaliba oturtun" demiyorum. Demeye hakkim olmadigi gibi, fiyat gibi esnek bir seyin kaliba oturtulmasininda karsisindayim. Ancak, 1+5 sayfa = 50melyon, 1+10 sayfa +
flash banner = 80melyon gibi komik ifadelerdende sakinin artik. Siber boslukta, sinirsizca, futursuzca is yapmak varken, hala dergi sablonlari kafalarda.
Ne kadar iktidarsiz universiteler varmiski, o kadar
bilgisayar siniflari varken, tutupta size is yaptiriyorlar(Eger okudugunuz universitenin isini yaptiysaniz, bunu birde referanslariniza eklediyseniz, oh ne ala). Odullerinizede saygilar, sevgiler.
/*/*/*/
{exploit ile ilgili degildir burasi. zaten cevapta yazmayacakmis}
Dahada onemlisi $u. Bir istatistik yapin tasarimcilar/yazilimcilar arasinda. Alinan ucretleri karsilastirin. 2xasgari ucret'ten fazla alanlarin sayisi komik denecek kadar az. Ama, piyasa oyle degil. Patronlarin cebinde parasi var. Ama iscinin cebinde parasi yok. Kazanc dustugu zaman isci isten cikar ama, patronun standartlari dusmez. Olamaz cunku oyle birsey, olmamali... Patron buyuk adamdir... "Patronun yaninda yer alirim, cok canlar yakarim" hadiseside budur. Patronun dedigi isi, dedigi saat kadar calisip, dedigi ucrete yaparsan, hic sesini cikarmazsan, menfaatinde o maas bordrosundan 1 milim otede olamaz. Cunku sen,
bilgisayar gibi, onemli bir isi yapan insan olmana ragmen, rustunu ispat etmeyen, etmekten korkan, edemeyen birisin. Ve, cok calisip az kazanmaya mecbursun.
/*/*/*/
{heady amca

}
Biz seninle cok iyi anlasiyoruz. Dedigim gibi, 2 seferdir dedigin sey, "belki
bilgisayar isine girecek" kelimesi. Bu biraz bogazimda gicik yapiyor o kadar. Heyheylerimin uzerinde olmasi meseleside belki bu. Herkesin bildigi uzere, bu isin eksperi degilim, fikri anlamda benim herseyim.
Soyle bir ornek vereyim;
Kucucukken, minicikken, yanaklarim al alken babam bir hediye almisti bana. Baski devre ve degisik elektronik parcaciklardan olusuyordu. Parcalari duzgun yerlestirdiginde, radyo, el feneri ve benzeri oyuncaklar yapabiliyordun kendine. Bir nevi, cocuklarin zihnini gelistirmek icin oyuncaklar yapilabilen bir oyuncakti. Cok sevmistim ve "ben birgun elektronik okuyacagim" demistim
bilgisayar ile zehirlenmeden once.
Bilgisayarda boyle iste. Kafani nereye cevirsen, www ile baslayan bir adres,
bilgisayar, oyun, oyun konsollari, mouse, klavye, taksitli kampanya,
internet paketleri goruyorsun. Bilgisayarin kullanim amaci ise
internet suanda. Ekstra birsey yapan insan yok. Oyun ve
internet olmasa,
bilgisayar basina oturacak insan sayisida cok az. Sektorel boslugumuzda buradan geliyor zaten. Adama diyorsun ki, "bana oyle bir
program yap ki, musteri bilgilerimi uzerinde tutabiliyim. Ama, network uyumlu olmasin." diyorsun, herif hemen makinene iis(pws) kuruyor ve basliyor
ASP ile yapmaya. E oha be kardesim! Herseyde
internet degil ki...
Bu sebeple; Fiyat korkusu aslinda buradan basliyor.
bilgisayar, suanda herkesin onunde duran, para kazanilacak gibi bir oyuncak. 3 gun internette dolastiktan sonra, 4. gun birseyler yapmaya basliyorsun ve 1-2 aya kadar sen artik bir tasarimcisin. Hele hele,
server side ugrastiginda komple bir bilgisayarcisin. Allahima hakan bin sukur korkmuyorum ben. Cunku isim
tasarim degil. Kapiyi caldigim yerde is buluyorum. Hos, bizim taraftada isler pek icacici degil. Genc diye bahsedilen ama, benim daha cok zehir diye nitelendirdigim beyinler, oylesine manyakca bilgi ile dolu ki. Secdeye yatasi geliyor insanin o kisiler karsisinda. Kaldi ki, bende ahim sahim bir insan degilim.
bilgisayar okurken kactim universiteden, bitirmedim yani.
Konuyu yine dagittim ama;
bilgisayar ozunde hemen ogrenilebielcek birsey gibi gozuksede, kolay degil. Doktora, Mimara, Makine Muhendisine gosterilen saygi gosterilmeli. Onlarin isine duyulan saygi, bizlerede gosterilmeli. 3-4 gunde
bilgisayar isine atilan bir insanin, catir catir is yapmasindan dolayi gocunmuyorum ama, boyle olusumlarin desteklenmesinin karsisindayim. Buralar onlemini almis bunun. Sertifikan, diploman yoksa is vermiyorlar adama. Turkiye oyle mi peki?
O yuzden dedim @heady'ye, seninle yine catisacagiz galiba diye. Hazmedemedigim bazi dusunceler olsada sektorumuzde, insanlarinda bunu artik basit olarak gormesi isin ciddiyetini dahada arttiriyor.
Kendimiz ediyoruz, kendimiz buluyoruz.
Sonrada, "param yoksa ucuza is yaparim" oluyor.
Emrah Jr. Yuce arkadasimin yerine, ben gidip baskalarina Matematik dersi versem yada, onun yerine gidip bir Kursta, Devlet veya Ozel Okul'da 5000 tane soru cozup, Matematigi ogrendim diye ogretmen olsam, bunu ne kadar hazmedebilir? Yada, madem kendisi hala buralarda, sorayim ona; HAZMEDEBILIRMISIN? diye.
Yada ben sagda solda onlarca bina diksem 3-5 kurusa, mimarlar ne derler bana? Ki, zaten onlardan muteahhitlerden dolayi cok sikintililar.
bilgisayar'in sadece bazi kollari part-time is olarak nitelendirilebilir ama, ozunde Dunya'nin uzerinde dondugu bir sektordur.
Ancak, @exploit'in mesajlarindan sonrada acikca goruluyor ki, universite okumak, muhendis olmakta zihniyete tesir etmiyor/edemiyor maalesef.
Huoooorggghh
{kustum yine}