Konu Başlığı: Webtasarım işi arıyorum
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.07.2004   #27 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul
Re: Webtasarım işi arıyorum

bakış açısı biraz yanlış gibi geldi bana @kudak. insanların 300 küsür milyona çalışıyor olması onların 300 küsür milyon almayı haketmesi anlamına gelmez. zaten bu ücret, bu anlayıştan ortaya çıkar. 300 küsür değil, 250 milyona çalışmak isteyecek binlerce kişi vardır. bu durumda diyemezsiniz ki; "kardeşim, insanlar 250 milyona çalışmak istiyor, buna hazırlar, ister al 250 milyonu, istersen işte kapı orda". kaldı ki bazı durumlarda bu denebiliyor. bu doru bir davranış değildir.

sorun, ister kol gücü, ister kafa gücü olsun, emeğin ücretlendirilmesinde ortaya çıkıyor zaten. bu ücretin artmasındaki kıstaslar, tecrübe, profosyonellik gibi şeylerdir.

elbette bu gün, "ben 100 milyona yapayorum", diyenler ortada olacaktır. ama bu ücretle ortaya çıkan şey, isteneni vermeyecektir. üzerinde çok vakit ayrılmamıştır. ortaya çıkan şey, -web açısından konuşursak- broşürden farksız olacaktır -broşürü aşağılamak için söylemedim, fonksiyonu açısından değerlendirdim sadece-. ha, üzerinde çok çalışılmış, fonksiyonalitesi yüksek birşey ortaya çıkarılmış, ancak hala fiyat çok aşağılarda tutuluyorsa, bu hem kendi emeğini, hemde ortak sektördeki insanların emeğini harcamaktan farksızdır.

sorun, elde edilen şeyin sadece maliyet yönünden değerlendirilmesi, ama ortaya çıkan artı değerin gözardı edilmesinde yatmaktadır.