Konu Başlığı: Webtasarım işi arıyorum
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.07.2004   #31 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Webtasarım işi arıyorum

Yaptığınız işe biçtiğiniz fiyat sizin takdirinizdir. Bunu eleştirmek kimsenin haddi değil. Türkiye fakir bir ülke değil. Yıllık kazancından bahsedilen hiç bir işletmenin kayıtlarını düzgün tuttuğuna kimse beni inandıramaz (görünenin doğru olmayabileceğini söylemeye çalışıyorum). Yıllarca denetçilik yaptım. Aranızda denetim firmalarında çalışmış ve bu düşünceme karşılık söyleyeceği bir şey olan varsa buyursun.

Kimde ne kadar para olabileceğina siz karar vermeyin bence... sizin çevrenizin kaldıracağı kadar fiyat biçersiniz ve o çevrede kalırsınız. Bu hatalı bir davranış değil zaten. Herkesin bir hedef kitlesi var. İki yıl önceki araştırmalarda (sadece Istanbul'da) parasının hesabını bilmeyen (yani sorulduğu anda şöyle bir düşünmesi gereken) kaç kişi çıktığını söyleyeyim... 2,500,000... Bu ülke fakir falan değil. İşsizliğin yüksek olması gelişmenin bir sancısıdır. Ve bu da geçecek. İnsanların bir arayışa girmeleri tesadüf değil. Aman ortalık işsizlikten geçilmiyor fiyatlarımızı hakettiğimizin altına çekelim dersek gelişmeyi sağlayamayız. Bu denge böyle sağlanmaz. Müşteriniz fiyatınıza göre oluşur. Ciddi anlamda çok detaylı bir konu... Makro ve mikro iktisat bilgisini löp diye sunarak olacak iş değil. Yaşanmış tecrübeler var.

Kim düşündürtüyor size bunları? Parayı vermeyenler mi? Bana verdiğim fiyatı fazla bulup işi vermeyeceğini nazik bir dille söyleyen firma bu sene aynı işi 2 katı fiyatına vermeyi kabul ediyor. Daha bunun üzerine ne söylenir ki? Bahsettiğim şirket büyük değildi. Fiyatın artması ise benim tecrübemle ve yaptığım işe biçtiğim fiyatla orantılı. Adam sitesini yaptırmış geçen sene... bu sene tekrar yaptırıyor. Geçen sene fazla gelen fiyata ne oldu? Ucuza yaptırınca oldu mu yani? İnce bir denge bu bence ve dengede kalanlar kazanır. Hiç bir haksızlık yok.