Alıntı:
|
Exploit tarafından gönderilen mesaj:
Sen kalk kobiye yıllık geliri kadar fiyat çek akıllıca mı ? soruyorum akıllıca mı ?
Şimdi bizim çalışma yapımız önemli değil..Ben ne yaptığımda önemli değil..Benim misyonum önemli..
Insanlara internetin ne olduğu,ne için site yapılması gerektiği,nasıl kullanılması gerektiği gibi şeyleri anlatıyoruz seminer veriyoruz..öyle oturduğumuz yerden ukalaca formu post atarak değil..Sanayi sitelerine gidip insalara neyin nasıl olacaığını değil..Burası Türkiye..canım usa değil..
Gün gelecek sende benim seminerime katılacaksın..inşallah ama o zaman ben kalk birşey demeyiceğim..Böyle düşük fiyat çeken cocuklar varsa yada iş yapan insanlar onları eğitin..Neyin nasıl olması gerkiği hakkında..Biz bunu zaten yapıyoruz..Bana ve bu forumu açan çocuğa ukalık yapar bir yere varınmıyor..
Beni geç..yazmıyacaktım ama duramadım..Ben eğitim diyorum,yazılım diyorum,ortaklık diyorum ,Bilgi paylaşamı diyorum sen karalama,kişiyi hedef alma,birisini ezerek üste çıkma,kişilerin aldığı eğitimi ve konumu ezmeye çalışma vs gibi bütün forum kurallarını çiğniyorsun bende buradan açık açık şikayet ediyorum eğer bu forum adam gibi yönetiliyorsa herkesin hakkı korunsun..İftira atmak ile olmuyor..
Açıkca yönetemler yada iş geliştirme tartışılabilir ama kim ne olursa olsun aşağıdaki şey yazılamaz 
|
Oncelikle, bu
forum post atmak icin var. Bende bu tip konulara ilgi duyuyorum ve, bunlara yaziyorum. Benimde yazdiklarim(
forum gecmisim irdelendiginde) hep bu konular uzerinedir. Ancak, yazdiklarimda bir problem varsa,
forumu acan cocuk bundan rahatsiz ise, elbette benimde akibetim rumuzumla birlikte yok olmaktir.
Ben tekrar tekrar belirtiyorum. Belirtmekte zorunlu hissediyorum kendimi. 100$'a is yapan insanlarla problemim yok. Herkes diledigi fiyat ile is yapsin. Ama, gereksiz orneklerle isi bulandirmayiniz lutfen. Bir Holding ile, bir kobinin muhasebe programina odedigi fiyat ayni ise, isletim sistemlerine odedikleri fiyat ayni ise, bunlar
yazilim cercevesinde satilan urunler ise, kobiye, emiliye, ayseye, fatmaya gore fiyat vermenin(fiyat cekmenin) mantigi nedir, bunu ariyorum belkide. Masrafin yok, internetten yonetiyorsun(webbased comp.), gideriniz yok diyede yukarilarda soyledim. Basligi acan arkadas gibi, sizde ucuza yapiyor olabilirsiniz. N'apiyim ucuza yapiyorsaniz yani?
Siz egitim diyorsunuz,
yazilim diyorsunuz, ortaklik diyorsunuz. Bende baris icin, sevgi icin, kardeslik icin, dostluk icin batsin bu dunya diyorum.
Ben karalama diyorum, hedef alma diyorum, ezerek uste cikma diyorum, egitimi-konumu ezmek diyorum, ama Emine Beder hanimefendi de tariflerini bardakla, kasikla, canakla, comlekle veriyor.
"Hani, asagilayip makamindan def ettigin o alcak gonullu, magrur ve halkin genci vardi ya. Iste o benim. Ve sen benim seminerimdesin. Hahahayt" de. Sahsi bir garezim yok sana. Ne guzel... Eger ilgilendigim birseyse, kosa kosa gelirim. Ama, dedigim gibi ilgilendigim birsey olmali. "
internet nedir?", "Ne icin
site yapilir?", "Nasil kullanilir?" gibi konu basliklari varsa, gelmem. Biliyorum bunlari. Kardesimde gelmez. O da biliyor. 9 yasinda.
Sende biliyorsun ki; "Hem
Istanbul'da bina yapacak yer mi kaldi?" diyenler egitimlerini coktan alip, yeterlilik diplomasina kavustular. Tabi, henuz teknolojileri ugratamadigimiz, ulke olarak gucumuzun yetemedigi koylerimize, tabi, verin egitimlerinizi onlara. Ama,
site egitimlerinden once, 1 tabak corba verin ki, karinlari doysun. Daha cok ihtiyaclari vardir. Yoksa, hicbirsey bilmeyen insanlara teorik bilgiyi vermenin bir geregi yoktur. Seminer veren insanlara bunlari soylemek olmaz ama, seminer denilen hadisenin yapisi biraz farklidir. Sizin anlattiginiz gibi, boburlendiginiz gibi degildir.
Bunun yaninda, seminerlere katilmak, konusmaci olmak cok kolay. Hulya Avsar 'i ornek almak kuvvetle muhtemel kisi icin faydali bir recetedir bile. Isin ehline, erbabina, profesorune, laf sokusturmakta olasi guzellikte birseydir. Mimar'in isini yapan adam, Mimar'a feyizde verir. "Bak bu tugla, bu mala, aha buda cimento. Cimento'dan takriben bir mala dolusu aliyorsun, suruyorsun yere. Ustune bir tugla. Sirasiyla, duzgun bir sekilde yaptinmiydi, tum tuglalar bittiginde ev oluyor bu." diyebilir insanlar.
/*/*/*/*/
{ karde$ @heady

}
"Tasarimci" yukarida verilen ornekler icerisinde, ufak bir dokundurmaydi aslinda, populer bir tabir ya. Tasarimci, Programci, Manavci falan degil derdimiz. Meslekte degistirilebilir ama, egitiminden bahsettim iste olayin. Kisi kendini gelistirebilir mi? Pekala gelistirir. Ondan sonra bilgisayarcida olur. Lafimda yok. Etrafta bu isi yapan herkes egitimli mi? Degil... O halde, yapilabilinir, eyvallah. Ama, bunu yine yukarida belirttim. Bu isin onu muthis derecede kesilmis buralarda. Adamlar diyorlar ki; "Hani senin diploman cicim? Yok mu? Eee, essek degilsin, vardir bir sertifikan herhalde canim!" Diplomaniz yok mu? O halde; "Hoscakal" diyorlar cok seker ve gulen bir surat ile.
Yani, kim icin bu is icerisinde yeralmanin, diplomayla, sertifikayla alakasi yok, bence bu dusunceler rafa kalksin. Turkiye'de var ama, sadece Turkiye ve ayni durumdaki ulkelerde. Polonya, daha Avrupa Birligi'ne gireli 1-2 ay oldu. Philips'e gitmis demis ki; "Iscilerimizi 300e calistiriyorsunuz. Bizde, Avrupaliyiz artik. Standart istiyoruz. En az 1100 vermeniz lazim"
Ucuza is yapmak hatta isci calistirmak meselesine en guzel ornegi @heady beyefendi vermis. Demis ki cok uzun bir cumleyle; "Battik!" Kabul, kisa cumle biraz... Ama, anlatmis herseyi. Adam "battik yahu" diyor. Daha ne desin? Sonra da; "Param yoksa ucuza yapmam" diyor. Hakli olarak...
Yine, enteresan bir saptamadir ki; bu korkulari "ya mesleginde iyi olmayanlar, ya da meslegi olmayan isi yapanlar" yasamaktadirlar. Dayanagin yok be abi, daha aci ne olabilir? Teknik, teori egitimin yok. Dolayisiyla, fikri esneme yonun sifir. Uygulaman yok denecek kadar az. Meslegi olan adam mi korksun yani? Dolayisiyla, @heady'nin korkusuz olmasi normaldir. Cunku, 99 iyi bir rakamdir. Bu meslegin, insan gucune ihtiyac duydugu zamanlardir. Bugunde bu ise merak saranlar, 1 sene sonra iyi duruma gelebilirler. Ama, bastada soyledigim gibi, egitim alarak yapiniz bunu. Gozunuzu cikarmaz egitim. Erkin Koray bile, kizini okuttu en sonunda yahu
Cok yerde ornegini verdim, yine vereyim. Herkesin kullanima yatkin oldugu seyler, ucuza gider. Vcd
player, Dvd
player,
bilgisayar, vesaire... Her marka ayni gorevi yapar. Kimisi daha pahalidir. Kullanan bilir onlarin arasindaki farki. Ama bu herkesin ucuza is yapmasini gerektirmez. "Pahali her zaman en iyidir" yada, "Ucuz etin yahnisi" demiyorum. Bu, bilgi ve becerini pazarlama meselesidir. Ben diyorum ki, bu bir meslektir. Mumkun oldugunca pahaliya satin, satalim.
(yukarida bir arkadasimiz ornek vermis)Su tesisatcisi 1.500.000.000 aliyor, sen 150.000.000 aliyorsun. Sen beynini kullandigin halde, diger adamdan .000(uc sifir) daha aza calisiyorsun. Sana yazik, yada boyle yapanlara yazik.
Bir taraflarimizi yirtsakta, bu fiyatlara isler yapilmaya devam edilecek. Yapilsin, karsi degilim. Ama, yarin obur gun cocugumuz olupta; "Baba, bana bisiklet al" dediginde, gider 2. el bisiklet aliriz.