Ben bir yere bağımlı çalışmıyorum ya o yüzden bu bahsettiğiniz detaylara girmeyi akıl edemiyorum. Sizin yaşadıklarınızı ben yaşamadım aslında. Bana kimse diploma sormadı... Diploma soranlar oldu, göstermedim... Mezun olduğum okulu bilip beni imtihan etmek isteyenler oldu, hiç bir şeyi cevaplamadım. İnat değil mi? Sebebi ise bir işadamının anlattığı "diploma istedik, gösterdi ama başımıza olmadık dertler açtı" hikayesidir

Gelirlerin adaletsiz dağilimi çok uzun süredir tartışılan ve düzeltilmeye çalışılan bir konu. Burada ne kadar konuşsak boş bana göre. Konumuzun da dışında zaten.
Sizler neyseniz o olacaksınız. Ne olduğunuz noktasını geliştirdiğiniz ölçüde olacağınız nokta o kadar ileride olacaktır. Aslında bu kadar basit. Ama bir o kadar da karmaşık. Hayata bakış açısı işte. Olumsuza odaklanmayın. Konu yine dönüp dolaşıp kişisel gelişim çerçevesine giriyor... yatırımı sadece yaptığınız işe değil kendinize de yapmanız gerekiyor. Bunu sağlamasını istiyorsanız başarılı insanlara dikkat edin, araştırın, inceleyin. Tavırlarına dikkat edin. Kişisel gelişim nedir bir araştırın.
Su tesisatçısı 1.500.000.000 da alır 5.000.000.000 da

(eğer kendi işini yapıyorsa) Adam/kadın girişimci. Girişimcinin üstlendiği risklerle çalışanın üstlendiği riskler farklıdır. Doğrusu budur. Siz her ay gelirinizi garantilemişseniz (yaptığınız işin bir çalışan olarak değerinden bahsetmiyorum... maaş konusu farklı) ve her ay o firma iş yapsa da yapmasa da maaşınızı alacaksanız gelirinizi aynı şekilde çalışarak fazla arttırmanın bir yolu yok ki...
Kısaca ben kişisel olarak verdiğim fiyat için hiç bir tarafımı yırtmıyorum... Aç kaldığım günler oldu. Ama olumsuz düşünseydim bugün verdiğim fiyatları (abartmayayım, o kadar da yüksek fiyatlar çekmiyorum) verirken tırsarak verirdim ve işi de alamazdım (tavrımdan dolayı). Başta içim cız ederek (reddededileceğinden korkarak) verdiğim fiyatı şu anda görüyorum ki o zaman haketmişim zaten.
Mümkün olduğunca pahalı olun diyemem kesinlikle. Mümkün olduğu kadar makul olun. Kendinize verdiğiniz değer anlamlı olsun. Herşeyden önce kendinize karşı dürüst olun. Ondan sonra "bu işi hakkıyla yaparsam kaça yaparım"a gelirsiniz zaten.