Türkiyede yaklaşık olarak 180.000
domain bulunuyor bunun % 48 lik bir kısmı 15 firma (Bu 15 firmanın iyi olduğu anlamına gelmez) tarafından kapılmış vaziyette geriye kalan 95.000
domain yaklaşık 300 host firmasına dağılıyor buna göre kelle başı 300 kusur
domain düşüyor .
Hostta para kazanmanın yolu bol müşteri demek Bİr makinanın kendi maliyeti yıllık 3000$ civarı (Temiz ve saalıklı bir hizmet için) yani karşımıza bu piyasadan bir şeyler kapmak için seçenekler çıkıyor. Bunlarda ucuz satıp sürüme gitmek (riskli ve müşteri zayiatına sebebiyeti çok defa görülmüş bir olay)
Müterilerine bana gayet pahalı gibi gözüken 200$ gibi fiyatlara host satan hostlar var 10MB yer gibi bi alan işgali SSI yok vs. Ama host firmasıda müşteride mutlu

.
Teknik destek konusu( şimdiye kadar 6-7 tane host firmasıyla çalıştım (bu arada bunlar yabancıydı) ) kurum sırasında bazı hatalarım oldu ve bi iki kompenentin kullanımı konusunda yardım aldım o kadar ondan sonra vatandaşlarla bi geciken ödemeler konusunda haberleştik

. Yani Teknik destek konusu biraz komik ben firmadan teknik destek almaya gerek duymuyorsam o firma iyidir. zırt pırt aramak zorundaysam ?...
Fiyatlandırma konusunda sanırım ne tutturabilirsem olayı var.