Konu Başlığı: Hosting Firmaları
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 19.07.2004   #21 (permalink)
BRONZE

BRONZE's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Hosting Firmaları

Alıntı:
Dryope tarafından gönderilen mesaj:
Merhabalar,
.....
BRONZE : Maile ne kadar zamanda cevap veriyorlar?, Para iade garantisi varmı ?, hosting arama sitelerindeki yorumlara aldanmayın. Webhostingtalk.com'u takip edin. Sunucuya ping atarak hızını test edin. Sınırsız alan ve/veya bandwidth yazan yeri gördüğünüzde pencereyi hemen kapatın.
Dryope : Maile ne kadar sürede cevap verdiklerinin önemli olduğunu düşünmüyorum, eğer maildeki cevap benim için yeterli ve tekrar mail atmama ihtiyaç bırakmıyorsa bence geliş süresi çokta önemli değil. (Acil durumlar dışında). Para iadesi, konusunda ise böyle bir garantinin verilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum, sebep olarak ise kensdine güvenen müşterisini mahçup etmeyecek firma zaten geri iade için bir sebep ortaya koymadığından, bu garantiyi vermesine de gerek yok. Webhostingtalk.com'u takip etmek için ingilizce bilmek gibi gereksinimler bulunduğundan çoğu kişinin bunu yapması olanaksız. Sunucuya ping atma konusuna gelince çoğu firma güvenlik nedeni ICMP'yi kapatarak ping atmanız engeller ve sunucudan yanıt alamazsın. Bu durumda yanıt gelmiyor diye hosting almaktan vazgeçmekte olmaz
Sınırsızlık durumuna gelince, sınırsız alan konusuna katılıyorum çünkü sınırsız bir sabit disk üretilmedi daha, ki bunu verdiğini idda eden firmaların diskleri IDE diskler Sınırsız bandgenişliği bir nebze beni tatmin ediyor çünkü BANDWİTDH EXCEEDED gibi bir yazı ile karşılaşmayacağım. Bu konuda sınırsız bandgenişliği veren firmaların açıklaması şu şekilde: Evet, bizde biliyoruz ki sınırsız bandgenişliği büyük bir kelime ve elbetteki bandgenişliğinin bir sınırı var. Fakat müşterilerimiz şuana kadar bizim sınırlarımıza gelmiş değiller, eğer ulaşırlarsa bağlantı hızımızı arttırmamız yeterli.
....
Maile cevap süresi önemli olmakla birlikte bu sadece satış departmanının -eğer varsa- hızının ölçüsüdür, yine de bunu ölçü aldığımızı düşünelim, hostinglere genelde mail sadece acil durumlarda atılır, en azından ben öyle yaparım. Bu nedenle süre önemli. Para iade de gerekli. Bundan bir ay önce 2 hafta içerisinde tam 5 hosting değiştirmek durumunda kalmıştım, hepsine aylık ödeme yapmıştım. Hepsinden de teknik problemler nedeniyle ayrılmak durumunda kaldım. Bu nedenle para iade garantisine önem veririm. Şu ana kadar Türk ve yabancı hosting firmalarının büyük bir kısmını inceledim. Ping atmayı denediğim firmalardan sadece bir ikisinden yanıt alamadım, çoğu firmanın ping atmayı engellemediğini tecrübelerimden biliyorum. Sınırsız band genişliği konusunda firmaların söylediklerinin ise yine bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Çoğu firma datacenter'lerden aldıkları 1000gb bandwidth'i sınırsız olarak lanse etme eğilimindeler. Fakat sınırsız denilen bandwidthler 10'lu gb'lere geçmeye başlayınca birdenbire sınırlanır ve uyarı mesajları gelmeye başlar. Bu iddialar fazla müşterisi olmayan küçük firmaların iddialarıdır, çünkü aylık sınırları kadar müşterileri yoktur.
BRONZE şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin