Konu Başlığı: Web sitesi, fiyat ?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 11.09.2004   #19 (permalink)
0 derece

Re: Web sitesi, fiyat ?

Bu işlere bulaştığım günden beri (4 yıl oldu )
ne zaman birileri ilk defa veya ikinci defa "büyük" bir firmaya iş yapacak, teklif sunacak olsa ortaya çıkar
ama hiç bir sektörde ben bu kadar fiyat tartışıldığını görmedim
Bence hem yararlı hem gereksiz tartışması uzun sürer...
madem uzun sürerde neden cevap veriyorsun diyecek arkadaşlar için söyleyeyim dayanamadım bir kaç soru soru sorucam ;

* kişi kendi emeğine istediği değeri biçemez mi ?
* kendimiz dışındaki bir insanın emeğine ucuz ve pahalı dediğimizde bu ucuz ve pahalı bizim kendi kıstaslarımıza göre belirlediğimiz ucuz ve pahalı değilmi en temel ihtiyaç olan ekmek bile semtten semte ilden ile değişmiyormu ?

arada bi logo bahsi geçmiş ona sonuna kadar katılıyorum trt örneği bence halen canlı ..
* ama yazılım için böyle bişey varmı yani 90 bin deyen ajans bu yazılımı bir daha hiç bir yerde kullanmama gibi bir garantimi veriyor?

yani uzun lafın kısası ben patron olsam hesabımı şöyle yaparım;
gelen projeyi daha sona kullanabilirmiyim, çalışanlarımın ellerinde bu projenin içinde kullanmak için modüller, fonksiyonlar vs nin ne kadarı hazırda var , ne kadar sürede teslim ederim, paramı peşin mi alıcam çek mi alıcam, vs bi sürü şey var bu şekilde fiyat veririm ve bence bu olay serbest çalışanlar içinde geçerli
sorumlukla bi iş yapılıyorsa bunların hepsi düşünülmeli serbest çalışmanın amacı vergiden, masraftan kesip fiyat kırmak değildir bence.
ama unutulmaması gereken konu şu fiyatı verdiğiniz anda içinde bulunduğunuz durum nedir ? elinde iş vardır, iki tanede sırada bekliyordur , durumunda fena değildir fiyatı çok azda olsa şişirirsin
ama üç aydır iş alamamış biri işi kapmak için kendi aklından geçen fiyatın yarına bile yapabilr tabii eğer sistemi sürekli döndürmek istiyorsa yok taşıma suyla değirmen dönmez diyorsa o başka....

konuyu biraz dağıttım ama sormadan duramacayağım lütfen kimse yanlış anlamasın
ScottJr kardeş benzeri bi projeyi 6 kişilik bir ekiple 5 ayda bitirdik demişsin yani benzeri olduğuna emin misin
bi alışveriş sitesi yapmanız için gelsem bana 1 yıl süremi vereceksiniz !
eğer bu yukarıda bahsedilen projeyi 1 tasarımcı + 1 programcı (tasarımcının adam gibi HTML ve JavaScript bildiğini varsayıyorum) 1 ayda bitiremiyorsa o işten bence o 100 bin de alınsa hem ajans hemde müşteri zarardadır.
aynı soru cgencer içinde geçerli çünkü oda "1.ayın sonunda..." gibi bişey söylemiş kaç ayda bitecekki 2500$ 5 ay sürerse bu adam ayda 500$ ! mi çalışmış olacak
bu hamur daha çok götürür ama kekmi olur , ekmek mi, pastamı onu bilemem
  Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin