Alıntı:
|
Yeni Türk Ticaret Kununu Tasarısı’na göre; kanunun yayınından itibaren 3 ay içinde web sitesi kurmayan, web sitesi olupta gerekli tahsisi yapmayan Anonim Şirket yönetim kurulu üyeleri ve sorumlularına 6 aya kadar hapis cezası verilecek.
|
yaşasın, ilk defa devletin
web tasarımcılara yönelik olumlu bir haberini gördüm, seneler sonra!
web'in gereksiz olduğunu düşünen kalmaz artık, her ne kadar çok dandik bir sürü
web sayfası görecek olsak da biraz olumlu bir gelişme sonuçta... umarım tüm kahrını çekenler bu pastadan öncelikle birşeyler yiyebilirler.
ama tasarıda, şirketin bilançolarını vs gösterme zorunluluğu da garibime gitti... hangi ülkedeki şirket siteleri bu kadar detaylı olmaz 'zorunda'? sadece holdinglerin ve büyük şirketlerin genelde böyle bir çabaları olurdu...
bu işten en çok da çevresiolanlar veya ticari zekası iyice olanlar yararlanacak sanırım.
Alıntı:
|
Buna göre; Web sitesini kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan, Web sitesi varsa içine gerekli tahsisi yapmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve öteki yetkililere altı aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para (günlüğü 15 milyon liradan) cezası verilecek.
|
demek ki yasa çıktıktan sonraki 3 ay ciddi bir patlama olacak piyasada... aman dikkat!
Alıntı:
|
Web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koyulmaması halinde...
|
demek ki eski siteleri tarayıp eksik tespiti yaptıktan sonra güncelleme olarak da bir piyasa açığı oluşuyor...
Alıntı:
|
Taslak kanunlaşırsa; özellikle halka açık anonim şirketlerde genel kurullara ‘on-line olarak katılma, öneri sunma, müzakere yapma ve oy verme yolu’ da açılıyor. Anonim şirketlerde yönetim kurulları da on-line olarak yapılabilecek. Bütün şirket ve işletmelerin ortaklar toplantısı da elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Web sitesine pay sahiplerine, sermaye piyasasının bütün aktörlerine ve üçüncü şahıslara ve kamuya açıklanacak bilgilerin konulması da zorunlu.
|
aşağı yukarı her siteye bir login kısmı ve hissedarlara şifreli alan uygulaması şart olacak demek ki; lakin online katılım ve toplantı olayları gerçekten düşündürücü ve haliyle uygulaması zor olduğu için 'fiyat yükseltici' faktörler...