Equilibrium tebrikler. Umarım modemini hiçbir
sorun çıkmadan keyifle kullanırsın.
İşyerinden birçok kablosuz ağa ulaştığını ve hiçbirinde şifreleme olmadığını belirtmişsin. Teknoloji yeni yaygınlaşmaya başladığı için kullanıcılar bu konuda yeterli bilgiye sahip değiller. Ancak tek sebep bu değil sanırım... U.S. Robotics modemimin kablosuz bağlantısını şifreleyebilmek için
3 gün uğraştım
Ayarlarından
WPA-PSK'nın uygun olduğunu düşündüm, şifreledim. Fakat taşınabilir
bilgisayarımdan ağıma ulaşamadım. Sonra baktım ki bir güncelleme yapılması gerekiyormuş, onu bulup kurdum, tuhaf hata mesajları almaya başladım. Yamayı silip
Service Pack 2 yükledim. Bu kez şifreleme ekranında
WPA-PSK çıktı ve bağlantıyı kurdum. Derken bir java uygulaması açtığımda mavi ekranla karşılaştım. Yeniden açtım, yeniden mavi ekran görünce ne yapacağımı bilemedim. SP2'yi silmek, güvenlik ayarlarını da kapatmak üzereydim ki
Intel'in sitesinde konuyla ilgili bir yama buldum, onu kurdum ve sorunu çözdüm. Fakat beni bu yamaya yönlendiren forumda sorunu bu şekilde de çözülmeyen insanlar vardı.
Intel'e e-posta gönderip şikayetlerini dile getiren kullanıcılar "yeni bir yama üzerinde
çalışıyoruz, kısa süre sonra sunacağız" yanıtını almışlar. Anlaşılan kablosuz
internet erişimi sadece Türkiye için değil bütün dünya için yeni ve geliştirilmesi gereken bir teknoloji. Tabii bu, heyecan verici olduğu gerçeğini değiştirmiyor