Konu Başlığı: flash soru'larim
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 19.03.2005   #2 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul
Re: flash soru'larim

flash'ı hiç kurcalayıp, internetteki bilgi kaynaklarını araştırdın mı diye bir ön bilgi edinmek istesem acaba hevesini kırmış olur muyum diye çekiniyorum...

Çünkü soruyu soruş tarzın kafana takılan bir konuyu pek de fazla araştırmadan kısa yoldan buraya sormuşsun gibi görünüyor. Eğer öyleyse forumdan faydalanman gerçekten minimum düzeyde kalabilir. Çünkü her merak edilene cevap vermektense çözüm bulunamamış konulara cevap vermek vaktimizi çok daha etkili değerlendirmemizi sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu hem soran hem de cevaplayan/cevaplayacak olan taraf için geçerli...

Söylediklerimi umursar mısın bilmiyorum ama önce kendi kendine çalışmalar yapıp internet üzerinde kaynak bulamadığında buradan yardım istersen çok daha faydalı olur senin için. Zaten kaynak bulamadığını belirttiğinde bir sürü link verecek çıkar mutlaka :-) O yüzden "mesela bir animasyon yaptım diyelim..." gibi bir ifadeyle başlayan soru cümlesi yerine "şöyle bir şey yaptım, ve bu yaptığım şeye şunu eklemek istiyorum, araştırdım ama tatmin edici bir sonuca varamadım..." şeklinde başlayan bir soru cümlesi herkesin çok daha fazla ilgisini çekecektir. Bir çok insan eminim ki bu çabana değer verecektir ve bu çabadan sonra sorunu daha net ve gerçek bir çalışma üzerine sorduğunda muhtemelen net ve kesin cevaplar alacaksın -ki bu cevaplar sana tahmininden daha faydalı olacak.

O yüzden akla her gelen soru değil de, araştırılıp çözümlenememiş sorunlar buraya aktarıldığında forum mantığı bence amacına tam olarak ulaşacaktır.

Pek bir öğretmen edasıyla yazdım ama senin sayende herkesin kafasında olduğunu sandığım/umduğum "forumun kalitesini hep beraber nasıl yüksek seviyede tutarız" sorusuna bir cevap vermeyi umdum sanırım. Hep sana yönelik gibi oldu ama kesinlikle seni hedef alarak yazmadığımı da ifade etmek isterim.

Ayrı bir başlık açmak yerine anlatmak istediğim noktayı tam iletebilmek adına @dreammania'nın açtığı bu konuya yazmayı tercih ettim... kişisel algılanmamasını diliyorum.