View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.05.2005   #25 (permalink)
Ceyhun Aksan

Ceyhun Aksan's Avatar

Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
Re: Yıldız Savaşları - Bölüm III : Sith'in İntikamı

Öncelikle dün akşam filmi izledikten sonra salondan çıkarken yaptığım yorumu belirteyim "artık bana yaşamak haram, ben bu bilgilerin altında ezilir, yaşayamam..."

Gerçekten heyecanla izledim. Gerek oyun gerekse çizgi roman ve en gerekse! diğer starwars filmleri ile gerekli materyale sahibim. Tüm hayranları gibi olacakları biliyordum ancak izlemek ve görmek gerçekten etkileyiciydi.

Anakin`in darth vader olurken bunları yaşıyor ve insanda biraz sızlama meydana getiriyor. diğer filmleri izleyenler bilirler, ölmeden önce eşinin de dediği gibi "onun içinde hala iyilik var", oğlunu öldüremiyor. Biraz türk filmi havası vardı bazı bölümlerde

Ayrıca Anakin`in gördüğü rüya yolunu kötülüğe çevirdikten sonraki olaylarla ilgiliydi. Bence Yoda bunu hissedip bunda yaptığı seçimlerin önemli rolü olacağını belirtmeliydi. Eğer Anakin iyi tarafta kalsaydı karısı yaşamayı seçebilirdi. Doğum sırasında da dendiği gibi "tüm yaşamsal faaliyetleri en üst düzeyde, gayet sağlıklı ama nedense yaşamak istemiyor...(benim yıkıldığım ve gözlerim dolduğu an".

Başlarda direk olaya girmeleri ve operasyondaki çatışmaların ruhsuz olduğunu belirteyim. Şu anda bunları yazarken yine film gözlerimin önünden bir film şeridi gibi :d geçiyor ve içim tuhaf oluyor. Sanırım bugün bir kez daha izlemeliyim diye içimden geçiriyorum.

Devamı mutlaka gelecek. Lucas filmi bıraktım diyor ancak bu efsaneyi sırtlanan başkaları da olacaktır. Olmalıdır. Eski filmler yineden uyarlanacak bunu bilmeyen yok. Artık kabak tadı verse, dizi gibi gündelk olsa dahi beni ekranda tutsak edebilecek bir yapım. Bu film hakkında ya da genel olarak starwars hakkında saatlerde yazabilirim ama olmaz

Sözlerimi ünlü türk nidasıyla kendimize özgü kapatıyorum "adamlar yapmışlar abi". Güç bizimle olsun!
Ceyhun Aksan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin