İlk gözüme çarpan şey, sıkıştırılmış dosya boyutunun (gönderdiğin zip dosyasının,) kaynak dosyayla neredeyse aynı olduğu. Aslına zip dosyası toplam 114 byte daha fazla. Header ve footerları çıkardığımızda ise 2 byte daha az. Yani sadece 2 byte sıkıştırabilmiş. Bu da çoğunlukla iki ihtimale işaret eder: ya dosyanın kendisi zaten sıkıştırılmıştır, ya da büyük oranda hatta tamamen rastgele veriden oluşmaktadır (ki zip gibi bir algoritma tekrarlayan herhangi bir pattern bulamasın.) Bu da genelde bayağı iyi şifrelenmiş bir
veri anlamına gelir.
O nedenle ilk olarak bunun sıkıştırılmış bir dosya olduğunu varsayıp onunla uğraşmak gerekiyor. Headerlara baktığımızda 30 B7 EE 03 gibi birşeyler gözüküyor, aklıma böyle bir header'la başlayan bir sıkıştırma biçimi gelmiyor. Internette arama da sonuç vermedi. Ama belki yer kısıtlamasının son derece önemli olduğu cep telefonu gibi uygulamalarda (dosya tanımlayıcısı, yaratım zamanı gibi nispeten gereksiz) header'ları atıp doğrudan sıkıştırılmış veriye geçiyorlardır. Ne yapmak gerektiğini bilemiyorum açıkçası.
Tabii bunlar beni aşan konular. Oradan buradan aklımda kalanlardan konuşuyorum. Kriptografiyle ilgilenen birileri vardır belki aramızda.