View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.06.2005   #1 (permalink)
audace

audace's Avatar

Yer: istanbul
birden fazla şarta göre sıralama + bi kaç soru..

Selamlar arkadaşlar herkese kolay gelsin

Benim bir sorunum vardı. Şu aralar bir proje üzerinde çalışmaktayım ve bir kaç yere takıldım yardımcı olabilirseniz sevinirim..

1.

2 tane field var.. "no" ve "tarih" durumları aşağıdaki tablo şeklindeki gibi

No - Tarih
3 19.06.2004 19:50:24
1 18.06.2004 17:40:12
2 19.06.2004 19:22:54
3 19.06.2004 19:55:42
1 19.06.2004 19:10:24

Benim burda yapmak istediğim şu; Öncekikle sıralamayı No'ya göre yapıcak, yani "3-2-1" şeklinde olucak ama aynı zamanda sıralamayı tarihe göre yapıcak.

yani iki tane "3" değerinde no varsa tarihi en son olanı üste olması lazım..

benim yaptığım SQL kodu şöyle order by no desc,tarih desc; ama tabi işimi görmedi..

* forumda arama yaptım ama, belkide gecenin bilmem kaçında kafamın durmasıyla beraber birşey anlayamadım.

2.

ben sayfaya her gelişinde, ziyaretçinin son giriş tarihini alıyorum.. ve bu kodu "default.ASP" ye koyuyorum..
ziyaretçi sayfayı ilk açtığında, default ile başlayıp, cookiesine tarih yazılıyor burda bir sorun yok.

burdaki sorunda şu; Adam çıkış yapmadan yada pencereleri kapatmadan sayfalar arasında dolaştığı için ana sayfaya geldiğinde tekrar giriş yapıldı diye cookie yenileniyor..

Benim istediğim olay böyle değil, Adam çıkış yaparsa yada pencereyi kaparsa. yeniden siteye bağlanırsa ona cookie yazsın son girişini.. anlatabildim mi bilmiyorum

Sanırım ASP 'de Conecceted() diye bir işlem vardı. bu işlem ile sanırım çözülebilir ?

yada bunun başka bir mantığı varsa yardımcı olursanız sevinirim

saygılar, tekrardan kolay gelsin.
audace şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin