Konu Başlığı: ingilizce ogrenmek
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.06.2005   #12 (permalink)
tukenik

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR
Re: ingilizce ogrenmek

Alıntı:
Punisher999 tarafından gönderilen mesaj:
Hala satıldığını tahmin ettiğim bir kitap var : Yabancı Dil Öğrenme Teknikleri
İnce uzun bir kitap.

Önce bu kitabı bulup okumanı tavsiye ederim. Yazarı onlarca dil konuşan bir adam ve tecrübeleri ile öylesine güzel öğütler veriyor ki insan kitabı okuduktan sonra 3-5 dil öğrenmek istiyor

İngilizceye bu kitaptaki tavsiyelerle başlamıştım. Önce kelime!! Ve sonra korkusuzca dergilere vb. yazılı kaynaklara dalmak.
Açıkçası hedefim bilgisayar kitaplarını rahatlıkla okumak idi ve o hedefe ulaşınca (1500 kelime ile ciddi bir noktaya geliniyor bunun altını çizeyim) çözülme yaşandı bende ama gelişim durmadı. Derdimi anlatacak kadar rahat konuşuyorum, konuşulanları tane tane olduğu sürece çok rahat anlıyorum (bir kaç yabancı projede de bulundum bu vesile ile)
İnanması güç ama bunu çok kısa bir sürede 1500-2000 kelimeyi, kendi yazdığım bir Dos tabanlı kelime öğrenme - pekiştirme programı ile yaptım. Bu tip programlar download.com gibi adreslerde fazlasıyla mevcut, mutlaka böyle birşeyle pekiştir. Ve asla günlük 20 kelimeyi aşma. Ben 30 yapayım derken o sürecin son bulmasına sebep olmuştum.
Sadece 3 ayda tam 1800 kelime eder bu ve inan çok rahat bu rakama çıkarsın.

Başarılar diliyorum.

hocam yazarin ismini hatirliyorsaniz, hemen bu kitabi edinmeye calisacagim, bi sekilde bulmaya calisacagim yani, cevabinizi (eger hatirliyrosaniz) sabirsizlikla bekliyorum,

zaman ayirip mesaj yazan arkadaslara tesekkur ederim,
tukenik şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin