View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.06.2005   #8 (permalink)
audace

audace's Avatar

Yer: istanbul
Re: birden fazla şarta göre sıralama + bi kaç soru..

Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj:
burada veritabanı önemli olur.

tarih alanları, acces için convert, SQL server için ayrıca cast, oracle için to_date ile dönüştürerek, no alanlarını ise numara biçimine dnüştürerek kontrol etmekte fayda var.

yeni sorunuz için ise, türkçe dil ayarları için doğru sonucu verir.

Yukarda dediğim gibi, daha önce emin olduğum ama çalışmayan SQL cümlesi doğruymuş. sizin söylediğiniz de bunu onayladı..

Ben olayı başka türlü çözdüm sanırım. Bilgi amaçlı söyleyim, belki başka arkadaşlarda takılabilir ilerde.

Yanlış olan nokta sanırım Data Type ile alakalı.

Ms-SQL kullanıyorum. Tarih dediğim field "smalldatetime" idi.. Bunda söylemiş olduğumuz jkod çalışmıyordu. "datetime" yapınca istedğim gibi sıralandı. sanırım hatamda burdan kaynaklanıyordu..

Cooikes probleminide, global.asa ile çözdüm. Aklıma gelmeyen bir mantıktı. Teşekkür ederim.

Yanlız dikkatimi çeken bir hususuda sizinle paylaşmak istiyorum. Forumda global.asa hakkında bi kaç negatif mesaj okudum, memnun olmayan bir kaç arkadaş vardı sanırım.. Ben de daha öncelerinde global.asa üzerinde bir kaç çalışmam olmuştu. yaptığım işlemler 1-2 gün çalıştıktan sonra birdaha çalışmamıştı. sebebini halen anlamış değilim. O günden itibaren global.asa yı kafamdan silmiştim. İnşallah bu sefer yüzümü kara çıkarmaz ))

Ayrıca, bir soru daha sormak istiyorum. Acaba yeni bir topic açmak mı gerekir arşiv olması için bilemiyorum ama burdan sorayım.

Forumda arattığım kadarıyla, herkes telekomun cache tutmasından şikayetçi. bu herkesin ortak noktası.. ve herkes bunu ASP yardımıyla çözebiliyor.. Bende bu aşağıdaki kodları kullanıyorum..

Response.Expires = -1
Response.ExpiresAbsolute = Now() -2
Response.AddHeader "pragma","no-cache"
Response.AddHeader "cache-control","private"
Response.CacheControl = "No-Store"

fakat bunları kullanınca, sitenin "form" alanında bilgi doldurup göndere basınca cache tutmadığı için geriye dönüldüğü zaman form alanı boş olarak gözükmekte. Ve o formları tekrar doldurması gerekiyor buda uzun ve can sıkıcı bir olay..

Bunun çözümünü kafamda buldum fakat değişik bir şey arıyorum.

Çözüm : formdan gelen bilgileri session'a atmak. sonra geri dönüldüğünde geri çağırmak..

ama yapmak veya öğrenmek istediğim olay şu. Bu yukardaki kodların, cache tutanı nasıl oluyor? yani form sayfasında cache tutmak istiyorum bu kodlarla.

Bunu nasıl yapabiliriz, teşekkür ediyorum.

Kolay gelsin , saygılar
audace şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin