View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.06.2005   #31 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24
Re: web sitesi yarışması açmak istiyorum

Mehmet abi, bilmiyorum yanlış bir yargı mı olur yoksa doğru mu ama Türkiye piyasasında çoğu müşterinin mentalitesi şudur: "göreyim yeter! başka bilgisayarlar umrumda değil, bende çalışsın yeter" ve tabi bu çoğu firmanın işine gelir. Çünkü ne kodda standarda uyarlar ne hızı düşünürler. Yavaş mı oldu? Türktelekom'un hatlarda sorun var de geç... ADSL'de sorun oluyor de sav üstünden sorunu.

Yani şu an Türkiye'de elektiriği kullanan az var. Biz elektiriğin yaygınlaşmasına çalışıyoruz. Kanada'da web Standartları diye bölüm varken, orta öğretim kurumlarında web tasarım dersi varken (tanıdığım arkadaşlarım var ve JavaScript öğrendiler hepsi) Türkiye'de böyle birşey yok! Türkiye'de "web tasarım" direk olarak meslek değil veya bir alt meslek olarakta tam tanımlanmış değil. Herkes yapabiliyor, herkes istediği gibi...

Yani şu an Türkiye'de en üstteki firmalar dahil standartlar önemsenmiyor pek. Haa ne oluyor, standart olursa güzel olur diyorlar işe girerken ama firmaların kesinlikle stratejileri arasında bulunmuyor.

Maalesef Türkiye'de iş aynen böyle Mehmet abi, bu durumda böyle bir yarışma en azından 5-6 sene piyasaya girecek kişileri bu işe yönlendirir. 5-6 sene sonra dönüp baktığımızda "hahaha web standartları diye yarışma açılır mı? zaten herkesin öyle!" diyebilecek konuma gelmemiz için işte bunları yapmamız gerekiyor.

Eğer bu cümleyi kanada'da sektördekiler kurabiliyorsa Türkiye'nin durumunu düşün.