View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.06.2005   #37 (permalink)
hizir

Yer: istanbul
Re: web sitesi yarışması açmak istiyorum

ben sevdim bu fikri, bence tartışmak yerine hemen uygulamaya konmalı, hem bize de biraz hareket getirir , türk internet camiasından web tasarım konusunda en etkin isimlerin üye olduğu bir forumda alınan kararla düzenlenen böyle bir yarışma ilgi görecektir, bence tüm site üyeleri ki pek çoğumuzun elinde günlük hiti 5 binlerin üzerinde olan siteler var, bu yarışmanın reklamını yaparsa, bir anlamda da altın örümcek gibi yarışmalara tepkimizi ortaya koymuş oluruz.

bence kendi domaini olmalı yarışma sitesinin,
yurtdışı siteler kesinlikle yarışmaya kabul edilmemeli
jüri üyesi 5/10 kişi değil de en azından 20 kişi falan olmalı böylece yarışma sonuçlarına verilebilecek kötü tepkilerin ve küfürlerin kişi başına düşen oranı azaltılmalı hem daha fazla kişinin fikri değerlendirilecek ve daha tutarlı sonuçlar ortaya çıkacaktır.

hatta oylama iki grup tarafından yapılmalı,
jüri üyeleri % 50 ve forum üyeleri de diğer %50 lik oy hakkına sahip olmalı
kesinlikle halk oylaması yapılmamalı, bilinçli tasarımcıların- programcıların arasında yapılacak bir yarışmanın sonucuna bilinçsiz kullanıcı etki etmemeli derim.

ben kişisel olarak kategori birincilerine, ödüllendirme için tanıdığım bir yayınevinden ödül olarak bir kitap seti hazırlatabilirim, standart olarak bu yarışmalarda verilen beleş host ödülünü de arkadaşlar adına söz vermiş olmamak kaydıyla yine tanıdık bir firma olan karegen le konuşup ayarlayabileceğimi sanıyorum.
hatta ben de bireysel olarak tüm kategori birincilerine kle kitap hediye edebilirim :P (satışlar kesat stokları eritmek lazım )

bu arada geçen hafta aldığım son domainim için düşündüğüm projeyi bir terslik olmasza, sıkılıp banane ya falan demezsem tüm standartlara uygun olarak hazırlayıp yarışmaya yetiştirmeye çalışıcam
hizir şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin