Arkadaşlar visual basic'te sadece kendi işlerimi düzene sokmak için bir
program yazmıştım. bu
program ile beğendiğiniz
internet sitelerini,
internet adreslerini arşivleyebilir kullanıcı adı ve şifreleri de seri bir şekilde kaydedebilir ve aynı serilikte kullanabilirsiniz.bu
program ve benzeri programların işinize çok yarayacağından eminim.ilgiyle okursanız hak vereceksiniz.
programın avantajları
+ bu programa güvenebilirsiniz.kodlarını da yanında veriyorum.
+ girdiğiniz siteleri bu basit programla arşivlersiniz.
+ çok hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.
+ programda minimum klavye kullanımı var.
+
programı yazmadan önce aynı klasmandaki programların paralı ve hantal olduğunu farkettim.
+ eğer deepfreeze kullanıyorsanız sık kullanılanlar menünüz de siliniyor olmalı.bu programla bu derdiniz de ortadan kalkacak.c sürücünüz siliniyorsa
programı d'ye atın.
programın dezavantajları
- şifrelerinizi ezberleyemiyorsunuz.şahsen
Hotmail şifremi bilmiyorum.
- vb runtime dosyaları gerekiyor.
( birçok dezavantajı olabilir ama bunların dışında birşey farketmedim)
programın kullanımı hakkında bir örnek: genç insan azer,
MSN oturumunu açmak için önce
MSN messengerının kısayoluna tıklıyor.ardından söz konusu ajandamızın sağ alt köşedeki ikonuna bir kez tıklıyor ve ajandanın
site listesinde ilk sırada olan hotmailin şifreside hemen programda beliriyor.azer bey elbette ki bu karışık şifreyi teker teker yazmayacak, şifreye bir kez tıklayacak ve
MSN messenger'a şifresini yapıştıracak.bu sayede zamandan tasarruf sağlayacak, girdiği adresleri arşivleyebilecek ve unutkanlığına yenilmeyecek.
KULLANMA KLAVUZU: (vereceğim ekran görüntüsünde çok daha kolay ve hızlı okuyabilirsiniz)
### programı sağ üst köşeden kapatıp minimize ediyorsunuz.
### Sağ alt köşeden
site listesine ekleme çıkarma yapıyorsunuz.
### sağ alt köşede
programın ikonu yer alır.bu ikona bir kez tıklarsanız
program açılır, iki kez tıklarsanız
program kapanır.
### listede bir
site adına iki kez tıkladığınızda, varsayılan tarayıcıda o
site açılır.
## site eklerken
site adresi ve
site adına ihtiyaç duyulur.
## kopyaladığınız bir adres varsa size sadece
site isimi sorulur.
## site ekledikten sonra varsayılan kullanıcı adı "user" şifre "pass" olarak gelir.
# listede seçili sitenin altında kullanıcı adı ve şifresi yazar.
# kullanıcı adına bir kez tıkladığınızda kopyalamış olursunuz.
# şifreye bir kez tıkladığınızda kopyalamış olursunuz.
# kullanıcı adını değiştirmek için iki kez tıklarsınız.
# şifreyi değiştirmek için iki kez tıklarsınız.
programın ekran görüntüsü, kodları ve hazır halini vermeden önce bazı gerekli açıklamaları da yapayım.
programı aylar önce 3 arkadaşımın yardımıyla yapmıştım ve tek amacım ihtiyacımı karşılamaktı.
programın içinde
vbtürk kaynağından c/p kodlar var.iyi visual basic bilmiyordum ve ihtiyacımı bir şekilde karşılamalıydım, bu yüzden o kaynaktan hazır kodlar kullandım.
programı şu ana kadar benden başka hiç kimse kullanmadı.yardım eden arkadaşlarım bile.eminim bir çok hata vardır.o yüzden kodları da veriyorum.
programın kendime göre avantajlarını ve dezavantajlarını da sıraladım.bunların dışında "ben süper bi iş çıkarttım" gibi bir iddiam yok, benim iddiam "bu
program bana çok faydalı oldu size de olabilir" gibi.diyeceksiniz ki "neden iddiam yok deyip işin içinden sıyrılıyorsun", visual basic i sadece şahsi ihtiyaçlarım doğrultusunda kullanıyorum.
sözün özeti, faydalı bir programsa ne mutlu bana.
programı kullanmak için
program.rar dosyasını indirmeniz yeterlidir.ekran görüntüsünde
programın kullanımına dair anlaşılır bir kılavuz bulabilirsiniz.
program |
kodlar |
ekran görüntüsü
programı indiremezseniz sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet" fonksiyonunu deneyebilirsiniz.lycos'un
serverına yüklediğim için problem çıkabilir.