|
Re: Yazılım firması, Türkiye şartları vs..
merhaba benimde sana önerecek bazı durumlarım var.
"sütten ağzı yana yoğurdu üfleyer yermiş" bende ERP iş yapan bir firmada çalışıyorudum taki bundan 2 hafta evveline kadar fakat şirketimizin durumu hiç de ii değildisenin içini karartmak için söylemiyorum bunları fakat ben patronumla bukonuları uzun uzun müşahide ettim ve ortaya muazzam bir bütçenin çıktığını gördüm. bu baülamda patronumun söylediği tek keleime "Türkiye'de henüz bu tarz şirketlerin barına bilmesi için gerçekten ii yazılımcıların yetişmesi ve bunalrın sayısının baya bi çok olması lazımki ancak ozaman burdaki yazılımcılık kalitesi artacak ve bu işlere yatırılaln paralar daha az riskli olucak" işte böyle .
şimdi benim fikrimi anlatayın sana.
gerçekten bu konuda patronuma katılıyorum.bir örnekle açıklayım konuyu.benim hocam MARX&spencer adlı firmalara ve garanti bankasına yazılım yapmış bi şirkette çalışıyor.bir proje almışlar bi bankadan proje süresi tam bir yıl . şimdi bu adam ne yapacak hiç para kazanmadan tam bir yıl belkide daha az bi süre zarfında sürekle belki 10 veya daha fazla yazılımcıya maaaş verecek ülkemizde 1,5 milyardan aşşağa yazılımcı bulamkyacağı için ayda minimum 15 milyar para harcıyacak ve an ayda bitirse yapar 150 milyar.diğer masrafları daha hesaplamadım bu parayla bu ülkede kimse bu yatırıma girmez.
hevesini kırmak istemezdim ama maalesef durumun bu yönü içler acısı.biz AR-GE ciyiz şu anda ancak bir holding veya bir şirket himayesin de kurulmuş kısım veya bölümlerde çalışa biliriz (en azından bi süre daha) bir yazılım şirketi kurmak ve buna (senin bütçeni veya palnlamanı bilmiyorum ama) bence tam bir maacera olur.
saygılarımla aykut çalışkan
|