View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.07.2005   #3 (permalink)
ephe

ephe's Avatar

Yer: Ankara
Re: Fotoğraçılık (ve Küresel Yarış)

Alıntı:
ilksen tarafından gönderilen mesaj:
Son 2 senesini elimde geçiren 20 yaşında fotoğraf makinem omzumda, gittim aylık dergi aldım. Derginin bu ayki eki fotoğrafla ilgiliydi.
Açtım okudum. Fotoğrafçıların amatör fotoğrafçılara tavsiyeleri vardı, kendi tecrübelerinden. Biri; “çantanızda 8 tane objektif taşımanıza gerek yok, ben en sık kullandığım 2 tanesini yanıma alıyorum” -demiş. Diğeri; “bir kare yakaladığınızda, poza acımadan her ayarda çekiniz” -demiş.
Bunları okuduktan sonra dönüp makineme baktım. Bir tek objektifim vardı ve içindeki pozu 3 aydır kullanıyordum.
Keyfim kaçtı. Bardağımdaki çayı son damlasına kadar içip pozlarımı bitirmek üzere kalktım. Akşam üzeri tüm pozlarımı bitirip bastırdıktan sonra makinemi emekli ettim. Ben de alım gücümle diğer insanlarla yarışamayacağımı anlayıp pes ettim.

16.07.2005 - Tayfun Şimşek
Bence vazgeçmemelisin hocam. Boşver niye emekliye ayırasın ki.
Ben zaten oldum olası tilt olmuşumdur acımayın paraya yoksa öğrenemezsiniz geyiklerinden. Bu da öyle bir şey. Önemli olan çekeceğin pozu önceden kafanda, gözünde oluşturabilmek diye bir şey okumuştum bir yerlerden. Yetenekli olduğuna ama imkanlar olmadığına cidden inanıyorsan, hayatın sana fırsat sunmasını bekle. O zamana kadar da asla pes etme. Bir gün kesin bir fırsat çıkacaktır karşına.
ephe şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin