View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 19.07.2005   #10 (permalink)
schizophrenia

schizophrenia's Avatar

Yer: denizli
Re: Fotoğraçılık (ve Küresel Yarış)

Alıntı:
ilksen tarafından gönderilen mesaj:
Bu mesajın da küresel yarışla direk alakası var bence. ki ben çalışmalarımı hala dial-upla internette paylaşmaya çalışıyorum. bu da ilginçtir. Bazı gerçekleri görmemeye çalışmak iyi değildir bence....
işlerinizi dial-up da olsa birileriyle paylaşabilmekte bir şeydir ki bütün fotoğraf çekenlerin geniş bant bağlantı sahibi olduğunu düşünmüyorum. favori bazı fotoğrafçılarımın internette yayımlanmış işleri bile yok, gerçekse gerçek size.

Alıntı:
bakınız fotokritik.com'a photoshopla görsel bir şeyler yapıyorlar. buna fotoğraf diyorlar. bu şahısların çoğunun Photoshop'u lisanslı değil.
bahsettiğiniz sitedeki kullanıcıların photoshoplarının lisanslı veya lisansız olmasının konumuzla ne alakası var?, fotoğraf çekmekten bahsettiğinizi sanıyordum Photoshop ile dijital karanlık oda işlemleri yapmaktan değil. zaten o konu başka bir muamma. açık lisans imaj işleme yazılımları var mesela gimp gibi gayet iş gören yani Photoshop illa ki şart değil.

Alıntı:
niye bu kadar takıldınız anlamıyorum. Adapazarı'nda yaşıyorum. böcek, ot, inek çektiğimiz zaman eleştiriliyoruz. Kendimizi hazır hissedip bir yerlere gitmek istediğimizde ne arabaya koyacak benzin ne de bir yere gidecek imkanımız oluyor.
ot, böcek, inek çekmişsiniz veya sigara içen adam, kapı önünde oturan kadın, istiklal caddesinden bir kesit kime ne?, başkaları için mi fotoğraf çekiyorsunuz yoksa kendiniz için mi?.

bence bu konunun küresel yarış ile alakası yok. küresel fotoğrafçılıktan bahsedeceksek ne ile çektiğimizden değil ne çektiğimizden bahsedelim.

Mesaj schizophrenia tarafından 19.07.2005 (11:03) yeniden düzenlendi..
schizophrenia şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin