Alıntı:
|
fenomen tarafından gönderilen mesaj:
bu sebeple daha çok maddi sebeplerden dolayı küresel yarışa dahil olunur yada olunmaz. bu yüzden @schizophrenia'nın sarfettiği
cümleye katılmıyorum. çünkü küresel yarışa dahil olduğunuzu hissediyorsanız, hem ne ile çektiğiniz, hem ne çektiğiniz, hem kim olduğunuz, hem geçmişiniz, hem bilgisayar bilginiz, hemde çalıştığınız firma devreye girer. ben kendi adıma küresel yarışa girmenin şu anda haddim olmadığını düşünüyorum. kendi kendimle yarışmanın bana ve psikolojik durumuma daha fazla fayda sağlayacağı kanısındayım.
|
efendim bahsettiğimiz tanıtım fotoğrafçılığıydı da ben mi bir şey atladım?.
amatör fotorğafçıysanız yani bu işten ekmek yemiyorsanız sizden başka kimseyi ne ile fotoğraf çektiğiniz ilgilendirmez.
bugün fotoğraf camiasında tartışılan konu fotoğrafın içeriğidir.
yok hayır profeyonel fotoğrafçılıktan behsediyorsak eğer zaten bu işten iyi para kazanmalısınız ki lens ve makine parkınızı güncelleyebilesiniz. zira orta format ile çalıştığınızı varsayalım bu durumda ister film kullanın ister
dijital arkalık bunun masraflarına katlanmak zorundasınız yoksa bu işi bırakır amatör olarak devam edersiniz ya da kendi çapınızda ticari işler üretirsiniz. işte bu noktada küresel yarışın ticari alanına dahil olursunuz ve biz de hakikaten şimdi elimizdeki 10mp
dijital arkalıklar yetmiyor bakın adamlar 45mp arkalık çıkarmışlar geçen günde falanca şirketten en az şu boyutta imaj istediler sağlayamadık işi kaybettik oysa isveçte şu şirket büyük format makinede şunu şu fiyata sunuyor falan gibi konulara girebiliriz.
dijital fotoğraf manipülasyonu da çok hassas bir konu ve kimse sınırlarını belirleyemiyor.
şahsi kanaatim fotoğrafı baştan pc/
Mac başında yaratıyorsanız o zaman fotoğraftan değil fotoğrafın kullanıldığı
dijital işlerden bahsetmeye başlamış olduğumuzdur. fotoğrafa hiç mi müdahale yapılmaz tabii ki yapılır zira konvansiyonel fotoğraf ile uğraşanların dijtial karanlık oda işlerine burun kıvırmalarına aldanmamak lazım zira kimysallarla oynayarak zaten onlarda fotoğrafa müdahelede bulunuyorlardı. ha ne oluyordu o zaman onlar olaya kendileri hakimdi şimdi ise fotoğraflarını başkalarının ellerine bırakmak zorunda kalıyorlar. kaç tane eski kurt işlerini
dijital karanlık odacıya teslim ediyor bilinmez. iyi derecede kimyasal karanlık oda işlerine hakim fotoğrafçı sayısı ise gün geçtikçe azalıyor ve üreticilerde yavaş yavaş dijitale kayıyorlar sebebi malum yüksek maliyetler.
kimsenin renk düzeltmelerine fotoğrafa eklenen çerçevelere itirazı olduğunu sanmıyorum, yoktan varetmiyor veya varolanı yok etmiyorsanız bence problem yok.