Konu Başlığı: Table yerine div kullanmak
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 02.08.2005   #1 (permalink)
ZuLuuuuuu

ZuLuuuuuu's Avatar

Yer: İzmir/Ankara
Table yerine div kullanmak

Selamlar,

Yaptığım aramalarda tam istediğim gibi bir soru bulamadım (bir tanesi oldukça yakındı ama bir özelliği işi bozdu ) CSS ile tabloların yaptığı işi yapmaya çalışıyorum yani sitemin şeklini CSS ve div'lerle vermeye çalışıyorum. Çok methediyorlar ve olması gerekenin bu olduğunu söylüyorlar ya ondan merak sardım

Yalnız bir türlü istediğim şekli veremiyorum. Üstelik yapmaya çalıştığım şey de oldukça basit, tablo ile 2 saniyede yapılabilecek türden birşey. Yapmak istediğim şekli eke koydum. İnternette araştırma yaptıysam da hem siteyi ortalayacak hem de istediğim şekli verecek bir sistem geliştiremedim. Aslında birkaç yazıda gördüysem de adamların bir takla atmadığı kalmış ve ben de bunu görünce "Madem bu kadar zor ve her tarayıcıda farklı gözüküyor, her tarayıcıda aynı gözükmesi için de binbir numaraya yatmak gerekiyor, o zaman insanlar neden hala div'leri savunuyor?" diyorum. Ben yine burada konuyu açayım eğer "aslında çok basit" bir çözümü varsa ve yazarsanız oldukça mutlu olacağım ve belki de bundan sonra tablo kullanmam (tabi veri listelemek dışında). Benim kullandığım kod altta ama olmuyor, alttaki div üsttekinin üstüne biniyor.

*Not: Ortalama işlemi direk ortadaki alanın genişliği ile belirtilirse (Yani margin'lerle değil.) daha iyi olur.

Kod:
<div style="margin-left: 100px; margin-right: 100px">
	<div style="float: left">
	Buraya logo gelecek
	</div>
	<div style="float: right">
	Burada birkaç yazı var
	</div>
</div>
<div style="margin-left: 100px; margin-right: 100px">
	Buraya esas içerik gelecek
</div>
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: gif divtable.gif (8.1 KB, 77 defa görüntülendi)

Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 02.08.2005 (12:03) yeniden düzenlendi..
ZuLuuuuuu şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin