Konu Başlığı: Text link satan PR8 var mı?
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 13.09.2005   #11 (permalink)
emremer

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul
Re: Text link satan PR8 var mı?

@uzaytek belki de haklısın. "olmaz" demek yerine empatik düşünelim o zaman.

@ajx öncelikle hangi site için Page Ranking yükseltmeyi düşündüğün önemli;
imzandaki adresler için düşünüyorsan;

* yerleşke: en fazla birkaç sene devam eder. boşuna yatırım yapmış olursun.

* emlaksite içinse, daha makul karşılanabilir.(ama görsellik yada w3w standartları gibi şeyler dışında insanların bi emlak sitesinden NE beklediğini bilmek ve ona göre üzerinde çalışmak gerektiğini düşünüyorum)

* Mambo projesi altında 2 adeste geliyor. Bunlar zaten etkili olacaktır dolayısı ile yeni sürümlerin/güzel modullerin çevirilerini takip ederek elindeki bu güzelliği devam ettirebilirsin. (saçma gelecek belki ama adresleri, daha yukarı ve ingilizce yazarsan (href değişmemeli tabiki), herşeyi kendisi yapmış gibi altına imzalarını atanlardan bir kısmını egale etmiş olabilirsin.)

imzandakikerden bağımsız olarak;

* belli bir bütçe ayırmayı düşüyorsan; öncelikle devamlılığıda düşünmelisin. beni ikici kez gelmek için cezbetmeyen bir site olmamalı ki, tek atımlık reklam yapmış olmayasın. ilk başta hedefine ulaşabilir belki, ama kullanıcılar tarafından benimsenmezse reklamlar bittikten sonraki ilk Google Page Ranking güncellemesinde (ki en fazla 120 gün) eski seviyesine düşer.

* Adwords'ün yeni sistemi ile reklam vermek için seçtiğin kelimerin en düşük tekliflerini görebiliyorsun. aslında mevcut sistemin bizim tarafımızdan rakamları görülecek hale gelmiş olması. kısaca açık arttırma gibi.
öncelikle kendi reklam vermek istediğin siteleleri belirle, bunların içeriğine göre, fiyatı düşük olan kelimer bul. böylece düşük bütçe ile yüksek hitli sitlerde reklam vermiş olursun.
(örn. ben itiraf.com ve showtv de uyguladım, çok da güzel işliyor sistem)

* AdBrite ta fiyatı çok düşük olan pek çok siteye aynı anda reklam verebilirsin.

* gerek Adwords gerekse AdBrite için ingilizce sitelere reklam verebilirsin.

* yada bu paranı güvenilir bir SEO şirketine verirsin onlar halleder.

son olarak, arama motoru optimizasyonu, Page Ranking, reklam vs.. gibi konuları burada (zoque'de) pek bulamazsın. iyinet forumlarına bakabilirsin bu konuda. tabi burdaki kaliteyi orda bulabilir misin o da ayrı bi konu.
emremer şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin