Konu Başlığı: Ücretsiz Opera Lisansı
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 22.09.2005   #20 (permalink)
Dd_LynCh

Dd_LynCh's Avatar

Yer: İstanbul - Ortaköy
Re: Ücretsiz Opera Lisansı

Alıntı:
sahip tarafından gönderilen mesaj:
Opera' nın değişik eklentilerle , özelliklerle ve iyi bir kampanya ile Firefox' dan olmasa bile ie ' den çalmasını arzu ederim.
Microsoft'tan neden bu kadar nefret ediyoruz, bir türlü anlamıyorum. Ben de bayılmıyorum adamlara gerçi ama global düzeyde iş yapıp bir şekilde para kazanmaya çalışan bütün firmalara karşı bakışım aynı. Bir şekilde diyorum çünkü Microsoft bunu Opera'dan veya Opera'nın sahibi artık hangi firmaysa ondan daha farklı şekilde yapıyor.

IE'nin ücretsiz dağıtılmasındaki amaç neyse Opera'nın parayla satılmasındaki amaç da aynıdır; para kazanmak. Ve "iş" yapan firmaların öncelikli hedefi para kazanmak olmalıdır. Yoksa batarlar. Ve bence bu yolda yapılacak her türlü pislik de mübahtır. Tekelcilik bile!! Microsoft bunu biraz başarır gibi oldu ama şimdi karşısında "open source" belası var.

Ben adım gibi eminim ki Opera da eğer elinden gelse en az Microsoft kadar tekelci olur ve standartları istediği gibi belirler. Çünkü Firefox gibi değildir. Para kazanmak gibi bir amacı vardır. Böyle bir amacı olan şirketin malını ücretsiz dağıtması bence ezikliktir. Doğru düzgün iş yapamadıklarını, tercih edilmediklerini ve para kazanmak için kafalarında başka planlar olduğunu gösterir. Neden böyledir demiyorum. Böyle olmak zorundadır.
Dd_LynCh şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin