Farkindamisiniz bilmiyorum hepinizin mesajlarinda mutlaka ortak bir nokta yatiyor: "Yaraticilik".
Bir dostum var, genc biri ama zeki, ve gavur. Su sozu demisti faq sayfasinda sitesiyle ilgili sorulan bir soruya:
"Art is; what creativity lies beneath. Whether digital, or handmade.."
Gunun cool lafi olsun diye yazdi bunu belki, ama amacina uygun bir soz bence.
"Sanat ister elisi, ister digital olsun, muhteviyatinda yaraticilik varsa sanattir."
Kulaga aptal bir laf gibi geliyor "
dijital Sanat". Bazilarina gore (mesela babam-fotografcidir) photoshopta doruga ulastirilmis bir manzara resminin sanatsal degeri sifir, hic bir sey ifade etmez. "Photoshopta filtre kullanmissin, programin bir ogesi, belli bir isi yapiyor, kasmiyorsun ki. Elindeki objektifin kendi filtresiyle o kareyi yakalamak icin 4 saat bekledigin zaman o gecen her dakika sanatsal deger kazaniyor" demisti. Karsiligini bu sanatsal degerin
Photoshop basinda gecen zaman olarak iddia etmistim...
Fikrimce bu tip konular tartismasi ilerledikce "Mankenler dizi cevirince sanatci oluyor mu?" tipinde bir atismaya donuyor. Fazla uzerinde durmak yersiz, sanat veya degil, ki bence isini iyi yapan, goz nuru+emek sarfeden herkes sanatcidir, coder da,
grafiker de, oto tamircisi de, pastanede pasta hazirlayan da...Dis Doktoru bile!(fazla mi sacmaladim...)
Benim fikrim, gorusum budur; hurmetler...