Herkese Merhaba,
Ben bir webmaster yada programlamacı değilim o yüzden sizin konunuzla pek alakam yok fakat konu başlığı ilgimi çektiğinden her postu okudum,postlarda belirtilenler hakkında daha detaylı bilgi edinip bende sizlere yardımcı olabilirim.İktisat öğrencisiyim birşey gözüme çarptı
Alıntı:
|
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
çok net biraçıklama olmuş, sağol.... bildiğim kadaıyla şahısşirketlerinde ilk 12 ayda muhasebe defterini kendiniz tutarsanız -kiizin var buna diye de öğrendim, ama noolur noolmaz bir sorun- bu aylarda muhasebeci ücreti de ödemezsiniz.
|
@cgencer, kusura bakmayın bu konudaki bilginiz hakkında bir fikrim yok ama muhasebe defterleri 1 olmadığı gibi bunlarıda tutmak çok meşşakatli bir iş bilginiz varsa çok güzel fakat daha evvel bu defterleri tutmadıysanız işi bir bilene teslim etmeniz sizin gelecekti durumunuz adına iyi olacaktır..
Gider pusulası için şunu söyliyim:
1. yada 2. sınıf tacirlerin,kazancı basit usulde saptananlar ile defter tutmak zorunda olan serbest meslek erbabının ve çiftçilerin:
vergiden muaf esnafa yaptırdıkları işler veya onlardan satın aldıkları emtia için düzenlenip işi yapana veya emtiayı satana imza ettirecekleri gider pusulası vergiden muaf esnaf tarafından verilmiş fatura yerine geçer.
Ben gene bu konuyla ilgili araştırmamı yapıcam.
Herkese Kolay Gelsin...