Konu çok sapmadığı sürece sanırım tartışmalara izin var. Hem zaten cevaplarım bu arama motorunun yapımcılarından biriyle ve dolayısı ile Hakia ile ilgili.
1- Madem bu kadar materyalist bir yaklaşımın var. Milliyetçilik, gurur falan kenara bırakayım, olaya bir çıkar ilişkisi olarak bakayım:
Ben Türk'üm ve diyelim ki yabancı bir şirketle iş görüşmesine gittim, düşün ki şu ana kadar hiçbir Türk; teknoloji, bilim alanında bir gelişme gösterememiş, buluş yapamamış. Bunun yanında her tarafta Türkler'in barbar olduğu, Ermeniler'i katlettiği, ülkesinde insan haklarına yeterince önem verilmediği, sporda bile yenildikleri takımı dövdüğü falan yazılıyor (bunlar yanlış ya da doğru olabilir ona birşey demiyorum) insanların gözünde bir önyargı oluşacaksa bu durum bu önyargının oldukça negatif olmasına neden olmaz mı? Eğer Türkler'in, teknoloji bilim alanındaki başarıları artarsa ve mesela "Türkler
software konusunda çok iyidir abi, gözün kapalı al." gibi bir önyargı oluşursa o işi senin kapman daha olası olmaz mı? Al sana bir Türk açısından yarar mesela...
2- Kesin diyorsun, maalesef DNA raporu falan yok elimizde tabii ama
Google'da örneğin araştırma yapınca adam hakkında oldukça detaylı bilgiler çıkıyor onları doğru olarak kabul ediyoruz artık...
3- Eh sahibinin yabancı olması konusunda Ömer'e katılmıyorum keşke sahibi de Türk olsaydı
4- Darth Sidious'un "Wipe them out, all of them" repliği aklıma geldi (Herhangi bir mesaj vermeye çalışmıyorum sadece aklıma geldi işte...).
5- Neither, herhalde bunu işaretlerdim ben.
Neyse ben de bir yorum yapayım. Hakia'nın amaçladığı sistem gerçekten harika. Birçok kere eksikliğini hissettiğimiz bir arama türünü bizlere sunuyor. Bir süre
Google ve Yahoo yerine bunu kullanacağım bakalım nasıl birşey