View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 04.12.2005   #8 (permalink)
Binus

Binus's Avatar

Yer: Ankara
Re: Uzaktan Erişim Hakkında Bilgi Lütfen?

Ben size kendi çözümümü anlatayım;

Dinamik olan IP numaramı bir program ile belirlediğim bir e-mail adresine e-posta mesajı şeklinde göndertiyorum. Bu sayede IP numaram değiştiği zaman bile bana gelen e-posta mesajı sayesinde yeni IP numaramı heryerden öğrenebiliyorum.

IP numaramı öğrendikten sonrası ise kolay. Daha önceden, evdeki bilgisayarıma tanımladığım kullanıcı hesabı ile Windows XP'nin kendi Remote Desktop Connection programı sayesinde uzaktan erişebiliyorum.

Burda gerekli olan programı softpedia adresinden bulabilirsin. acılacak sayfadaki programın haricinde sayfanın altında alternatif programlar var onlarıda deneyebilrsin. Merak ettiğin bir nokta varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya calışırım.

Ayrıca uzaktan erişimde Vincenzo'nun da bahsettiği gibi bir port sorunu olacaktır. modemden TCP - 3389 nolu portu acarak bu sorunu aşabilirsiniz. ( açılacak linkte modeminin modelini yada ona yakın bir model secerek resimli acıklama ile rahatca port açma olayını halledebilirsin)

Yanlız birtek sorun cıkabilir. bazı Windows sürümlerinde ( bunlar genelde Türkçe olan sürümler oluyor) remote desktop connection desteği olmayabiliyor.
Bu durumda arsende'nin bahsettiği RADMIN programını kullanabilirsin. Yada ücretsiz çözüm olan RealVNC de olabilir.
Binus şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin