Türkiye'de bilişim dünyasına az da olsa ilgiyi çekmek ve bu konudaki genel bilgileri tüm tabana ulaştırmak için hoş bir projeyi 7 aydır sürdürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda teknoloji ve bilişim ile ilgili genel döküman ve haberleri, gerek yabancı basından gerekse yerli kaynaklardan[öznel bireysel olarak] toplamaya çalışıyoruz. Ntv, Hurriyetim gibi klişeleşmiş kurumlardan kopyala/yapıştır tarzı
site[cik] lerden artık bıkan bir grup olarak, bu kısır döngüyü yabancı basından haberleri kitlemize ulaştırarak kırmak istiyoruz.
Bu amaç için sitemizde düşündüğümüz bir bölüm olan "Öğretiler" adlı kısım için kaynak gereksinimi duymaktayız. Bu yönde eğitim veren başlıca yerler olan
bilgisayar programcılığı, öğretmenliği, mühendisliği gibi alanlarda okuyan arkadaşlar, sahip oldukları ers notları, materyal ve sunumları bize ulaştırımalarını istiyoruz. Böylece o bölümlerde okuyan bireyler için sıradan olan bilgileri, tabana yayarak birçok bireye ulaştırmaya çalışıyoruz.
Ben de bir ünviversiteli olarak bu notların ya çöp kutusuna ya da yakılmak üzere sobalara gittiğini biliyorum. Koskoca bilgi birikimin böylece yok olması yerine yayına koyarak daha fazla insanlara ulaştırılması daha hoş bir hizmet olur kanısındayım.
İşin özü, bu tarz argümanlar bulunan kişiler, lütfen bu notlarını bize ulaştırsınlar. Adlarıyla birlikte sitemizde yayınlayalım istiyoruz.
Mesela 2 arkadaşımız böyle bir hizmette bulundu. Bunlardan Burak Bilge adlı arkadaşımız 30'a yakın dökümanlık
Dreamweaver derslerini bizimle paylaşıtı. henüz 4-5 bölümünü yayına koyabildiğimiz derslerin sadece 1. bölümü 800 den fazla kez okundu.
Yine Selçuk Ünv. okuyan bir arkadaşımız C++ ders notlarını ulaştırdı. Bunlarda 200 defa okundu nerdeyse.
Bunun gibi 1-2 arkadaş daha notlarını ulşatırabileceklerini belirttiler. Sizden de ricam, bu bilgilerin heba olması yerine genel kitleye adınızla birlikte ulaştırılması için yardım etmenizdir.
Bunun dışında genel teknoloji ve bilişim ile ilgilenen arkadaşlar, hazırladıkları materyal, bilgi ve haberleri kendi kimlikleriyle sitemizden yayınlayabilirler, takımdaş olarak bize katılabilirler.
Şuanki aktif projelerimiz ise;
- Bilişim Sözlüğü
- program Arşivi[Yazılarda geçen dökümanlar için]
- Ürün Resim Arişivi
- Bişim Sözlüğü
Muhabbetle..
E-posta:
pijaje@gmail.com [
MSN],
iletisim@turktekno.net
ek: Bölüm olarak buraya açmayı ugun gördüm. Eğer uygun değilse yönetici arkadaşlar konuyu silebilir, uygun gördükleri bölüme taşıyabilirler.