elimden geldiğince yardım etmeye çalışiğim..
2 ay önce aldım a520 yi.. aslında a510 almaya gitmiştim ama aydınlarda yoktu 510 bende biraz farkla 520 aldım.. almadan önde çok araştırdım sordum soruşturdum örneklerine baktım. şimdi sorularına geçiğim.
eğer baskı almaya niyetin yoksa 520 almana gerek yok çünkü gerçekten mp dışında hiç bir farkı yok 510 dan. bir arkadaşımda 510 var onuda çok kurcaladım noise değerleri sadece iso yu arttırınca belli oluyor iki makinada da. iso 50-100 kulllanırsa noise u farketmezsin bile fakat 200-400 kullanırsan bariz şekilde noise lar belli oluyor (hem 510 da hem 520 de)
Canon 610 tamamen farklı diyebiliriz 5 serisinden. dediğin gibi çok bariz bir hız farkı var (özellikle resimleri browse ederken, manuel focus yaparken, zoom yaparken) kasası 5 serisine göre daha büyük ve biraz da kaba. dönebilen lcd si çok işe yarayabiliyor megapixel değerleride cabası ama feci fiyat farkı vardı ben baktığımda. hızlı çekim olayını çok fazla kafana takma çünkü seri çekim için ayrı bir modu var denklanşöre bastıkça seri çekim yapıyor ve zaman kaybı olmuyor 5 ve 6 serisinde de. son olarak 5 serisi
video çekerken zoom yapamıyor, 6 serisi yapabilşiyor ve daha iyi sonuçlar veriyor bu da bir etken olabilir.. ama sonuçta arkadaşında dediği gibi bunun sonu yok mesela ben
Nikon d70 e hasta oldum orda para durumum iyi olsa saniye durmaz alırdım (2milyar gibi bi fiyatı var =) ) ben kendimden bir örnek
veriğim eğer biraz daha param olsaydı 610 alırmıyım? ben almazdım şahsen çünkü zaten aldığımız makina compact bir makina olduğu açık amaölarıda belli bunu bilerek alıyoruz, 6 serisinin farkları okdr masraf için değmez bence ben olsam almazdım ama bu kişiden kişiye göre değişir. ben senin yerinde olsam 510/520 almaya giderim orda 610 u da incelerim ve kafama hangisi eserse onu alırım.