Diskeeper v.10 Professional Premier Edition
(
programı Sisteminize kurup açtığınızda yapmanız gereken tüm adımlar ilgili resimler üzerinde pratik olarak açıklanmıştır..)
1. Adım =) Kurulumdan Sonra programı Açıyoruz ;
2. Adım =) Job Report Tabında ;
3. Adım =) Sol Taraftaki Quick Launch Bölümünden Primary Defragmentation Job Properties sekmesine geçiyoruz ve ;
4. Adım =) Disk and Cpu Priorities Sekmesine geçiyoruz ve ;
5. Adım =) 4.adımda anlatılan işlemi bitirip ok dedikten sonra programın genel arayüzünden resimdeki ilgili işlemleri tamamlıyoruz ;
6. Adım =) 5.adımdaki edit butonuna tıkladıktan sonra açılan Frag Shield Configuration bölümünde resimdeki işlemleri yapıp Submit iconunu tıklıyoruz..
!
Not : Bu işlemi yaptığımızda kimi sistemler restart yapma gereği duyuyor..Böyle bir durumda restart olayını tamamlandıktan sonra
programı tekrar başlatıp defrag işleminin son adımını yapmayı unutmayın..
7. Adım =) Resimde de gösterildiği üzere birleştirilecek olan disk seçilir ve Defragment butonuna tıklayarak birleştirme başlatılır..
Tüm işlemler bitti..

Bundan sonra yaptığımız ayarlar doğrultusunda sisteminiz kendini otomatik olarak Defrag yapıp sisteminizi performanslı bir şekilde kullanmanızı sağlayacak..Hatta yapılan ince ayarlar ile oyun oynasanız dahi size rahatsızlık vermeden , sezdirmeden defrag olayı tamamlanacaktır..
Umarım yararlı olur..Görüşmek üzere...
Hazırlayan : Fatih Ferah
Mailbox:
fatihferah@msn.com