Eski HDD yetmemeye başlayınca (120) şimdi yeni bir tane daha takviye yaptım (250 GB) ve eski HDD'de olan tüm verileri yavaş yaavş kategoriler şeklinde yeni HDD'ye aktarıyorum. Eskiden pek düzensiz değildi ama D: ve E: diye 2 tane bölümden oluştuğu içi eski HDD yer kalmayınca aynı kategoriye giren dosyalar ayrı 2 bölümde toplanmaya başladılar. Şimdi hepsini tek bölümde topluyorum. (Ekte yeni dizin yapımın ekran görüntüs var)
Ayrıca
Ava Find diye bir
program var, harika bir şey. Herkesin
bilgisayarında bulunması gereken bir şey. Windows'un saçma aramasına bir daha ihtiyacınız kalmıyor.
program kurulunca sağ alt köşeye, System Tray'e, yerleşiyor ve tüm dosyalarınızı cachelemeye başlıyor. Bir kere tüm dosyalarınızı cacheledikten sonra bir daha tüm dosya ekleme, değiştirme, silme, vs. gibi işlemleri takip ediyor (tabii ki
program devamlı açık kalmak şartıyla). Eğer bir doys arama ihtiyacı duyarsanız ya sağ alt köşedeki simgesinden açıyorsunuz veya daha kolay olan Shift + Esc kısayol kombinasyonunu kullanıyorsunuz. Aramak istediğiniz dosya ismini yazmaya başladığınız anda hızlı bir şekilde uyumlu sonuçları karşınıza listeliyor. Şiddetle tavsiye ettiğim bir
program.