Şahsım adına konuşacak olursam, eskisinden çok daha fazla uygulama kuruyorum ve çok daha fazla ayar yapıyorum. Eskiden en fazla 2-3 saatte yeni sistemimi kullanır olurdum ama artık aynı düzenimi kurmak 6 saatten fazla zamanımı alıyor. Windows kur, servis paketi kur, updateleri yap, driverlerı kur, virüs
programı kur, update yap, programları kur, ayarlarını yap... Bir de arada bi problem çıktı mı, yandık!
Problemleri formatla çözmeyi de aslında BT'ci olmaya çalışan biri olarak kendime yakıştıramıyorum artık. Problemin çözümünden kaçmak gibi geliyor. Artık hakiki "çözümler" üzerine kafa yormak makul geliyor. Belki de yanlış yapıyorum.
Windows XP, servis paketi 2 ile beraber daha kararlı bir görüntü çiziyor. Yeterli değil tabi ama Windows 98'le arada dağlar kadar fark var. Windows 98, pencereyi açık unutsak çökebilecek bir işletim sistemiydi. XP'de 5-6 ay formatsız kullanabiliyorum. Eskiden problem olmasa bile temizlik olsun diye format çekerdim 1 ya da 2 ayda bir. Ama artık bununla vakit kaybetmek gözüme hoş gelmiyor.
bilgisayarımı bir
server gibi 1 yıl boyunca kapatmadan kullanabilmek istiyorum. Bakalım, belki Vista bu konuda bize daha çok şey verir...