Konu Başlığı: Harddisk Problem
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 28.02.2006   #2 (permalink)
evrenvarol

evrenvarol's Avatar

Yer: Watford / UK
Re: Harddisk Problem

boyle bir problem benim basima 2 kere geldi. her ikisinde de IDE disk kullaniyordum. gerci SATA ve IDE farkinin bu problemi pek etkileyecegini sanmiyorum. bir tanesini soyle cozmustum:

- WinXP CD si ile boot edip Recovery console 'a giriyorsun. (Turkcesi nedir bilmiyorum, Guvenli Kurtarma vs.)
- Cikan DOS ekraninda FIXMBR (master boot record'u duzeltiyor) ve FIXBOOT (boot sectoru duzeltiyor) komutlarini yaziyorsun.
- Restart edince partition normal gorunuyor

Ikincisini Active recovery partition ile cozmustum. Ancak bu program simdi parali olmus olabilir. Ultimate Boot CD de var. Onu deneyebilirsin.UBCD de baska partition recovery programlari da var. Onlari da deneyebilirsin. Belki NTFSDOS reader programi ile partition i gormen mumkun olabilir. Onu diger partition 'a kopyalayabilirsin belki.

Bence diskin ikinci kismini formatlamadan once recovery ile kurtarmaya calis. Cunku sanirim sorun partition table da... Ikinci kismi formatlarsan kurtaramayabilirsin.

Cikabilecek aksakliklardan dolayi diskini tamamen kaybedersen sorumluluk kabul etmiyorum ona gore ..
evrenvarol şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin